BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Plecu pie pleca JVLMA orķestrī – arī mūsējie!

1.decembra pievakarē Bauska jau otro reizi bija kļuvusi par muzicējošo jauniešu galvaspilsētu. Skatītāju piepildītā zālē uzstājās JVLMA simfoniskais orķestris, kuru diriģēja tā mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons. Koncerta un projekta kurators profesors Jānis Puriņš koncerta ievadvārdos raksturoja šo projektu un ieceri – JVLMA simfoniskajam orķestrim muzicēt kopā ar reģionu mūzikas skolu audzēkņiem. Līdzās daudzām citām vietām, kur pabūts un muzicēts, nu ir arī Bauska un mūspuses mūzikas skolu jaunieši. Viņus atbalstīt bija ieradušies gan skolu vadītāji, gan tuvinieki un draugi.

Īpašs šis koncerts bija arī septiņiem Bauskas MMS audzēkņiem. Tie bija Rūta Ģeidāne, Viktorija Tjuha, Endijs Rotšteins (vijole, ped. Aiva Avotiņa), Evelīna Ģeidāne, Lauma Cīrule (flauta, ped. Laura Meždreija), Marks Maro Strazdiņš, Elgars Būmeistars (trompete, ped.Aigars Dziļums). Šie jaunieši kopā ar Mūzikas akadēmijas orķestrantiem izpildīja divus skaņdarbus. Lai tos apgūtu, bija jāpiedalās mēģinājumos Iecavā un Rīgā, kā arī jāstrādā individuāli kopā ar saviem pedagogiem.

Kā bija minēts koncerta preses relīzē, koncertā “Plecu pie pleca. Čellu pasaule” kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ simfonisko orķestri muzicēja ne tikai Bauskas, bet arī Iecavas un Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolu audzēkņi. Milzīgs prieks orķestrantu pulkā ieraudzīt arī Bauskas MMS asolventi, tagad JVLMA studenti Katrīnu Siliņu (vijole).

Diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā 1.decembrī Bauskā izskanēja brīnišķīga, skaistu melodiju un emociju pildīta programma – Jāņa Mediņa Ārija no Pirmās orķestra svītas, Žana Batista Brevela Allegro (solisteLoreta Roga, Vecumnieku MMS),Pētera Čaikovskis  Noktirne (solistsArnolds Rodenkirhens, Iecavas MMS), Ludviga van Bēthovena Uvertīra Leonora nr. 1 un Roberta Šūmaņa Koncerts čellam ar orķestri la minorā (soliste Santa Valere, JVLMA). Koncertā tika atskaņota arī Ukrainas valsts himna.

Mūsu skolas audzēkņi piedalījās 2 skaņdarbu atskaņošanā. Pēc koncerta aptaujātie skatītāji bija sajūsmā par iespēju Bauskā dzirdēt tik lielu un profesionālu kolektīvu, kā arī baudīt brīnišķīgu mūziku. Endijs Rotšteins pauda gandarījumu, ka viņam bijusi iespēja pilnveidot savas prasmes, gūt jaunu muzikālu un emocionālu pieredzi un sadarboties ar mūziķiem tik lielā kolektīvā.

Close Menu