BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Pavasara koncerts silda sirdis

Jau par tradīciju kļuvušais Bauskas MMS pavasara koncerts izskanēja Bauskas KC 18.aprīlī. Šajā daudzveidīgajā pasākumā ar nepretenciozo nosaukumu “Pavasari gaidot” dzirdējām gan audzēkņu, gan pedagogu labākos priekšnesumus. Mācību gada izskaņas sākums ir labākais laiks, lai palepotos ar iepriekšējā darba cēlienā apgūto. Un lepoties bija ar ko, jo apgūti tiešām augstu meistarību paģēroši, apjomīgi skaņdarbi.

Pirmo reizi skolas lielkoncertu kuplināja mazie čella spēles apguvēji pedagoga K.Grīnberga vadībā. Viņi organiski iekļāvās ansamblī kopā ar vijolēm (pedagoģe Aiva Avotiņa). Koncertā vēl uzstājās 1.-2.kl. ansamblis (ped.I.Bukša), Elza Graudiņa, un Dārta Garā (ped.K.Lubovs), Maija Ceple (I.Ūdre), Beatrise Beimo un Paula Patrīcija Gedroviča (ped.I.Bukša), Jēkabs Lazdiņš un Gustavs Ūdris (ped.I.Ruņģis), Sandis Vecvagars (ped.A.Dziļums), Elizabete Upelniece un Reinis Grosbards (ped.L.Kārkliņa), Monta Garā un Roberta Elza Stīrija (ped.L.Jaunliniņa), Ralfs Kapkalns (ped.L.Krasņikovs), Viktorija Tjuha un vijolnieku ansamblis (ped. A.Avotiņa), Amanda Pučure (ped.L.Meždreija), Jēkabs Kolbergs un Kristers Pērkons (ped.A.Rušmane), koris (ped.I.Bukša un I.Ūdre), instrumentālais ansamblis (ped.P.Straume). Izcilu flautas spēli demonstrēja pedagoģe Inta Paula Briņķe. Koncertmeistares, kā allaž, bija Ineta Rozentāle un Evija Bonāte.

Īpašu pavasarīgu noskaņu līdzēja radīt Mākslas nodaļas audzēkņu darbi par dabas un mūzikas tēmām, reprodukcijas tika demonstrētas koncerta laikā. Tās iespējams aplūkot arī galerijā.

Close Menu