BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Vijam mūzikas vainagu Lietuvas svētkos

Lietuvā 16.februārī svin Valsts atjaunošanas dienu. Lietuvas nacionālās atmodas tēva Jona Basanaviča vadītā Lietuvas Padome dokumentu par valsts neatkarības atjaunošanu parakstīja Viļņā 1918. gada 16. februārī. Par godu šiem svētkiem Biržos tika organizēts pūtēju orķestru koncerts.

Lai svinētu un muzicētu kopā ar kolēģiem no Biržu V.Jakubena Mūzikas skolas, uz Lietuvu sestdien devās arī mūsu pūtēju orķestris. Šo muzikālo apvienību veido un kopīgai muzicēšanai motivē enerģiskais kapelmeistars Aigars Dziļums. Kolektīvā redzami un dzirdami sevi piesaka gan Bauskas MMS audzēkņi, gan absolventi, kā arī jaunieši no Vecumnieku MMS un citi muzicētgribētāji. Tā ir ļoti varoša kopa, ko ar solo dziedāšanu papildināja mūziķis Ingus Kokins.

Koncerta sākumā muzicēja V.Jakubena Biržu Mūzikas skolas orķestris Rimas Venskienes un Gitas Korsakas vadībā.

Mūsu orķestris Lietuvas draugiem dāvināja apjomīgu programmu, kur iekļauti klasiski skaņdarbi, tautas dziesmu apdares un populārās mūzikas aranžijas.

Biržu pilī izskanējušā koncerta caurviju motīvs bija simboliska muzikālā vainaga veidošana, kur organiski iekļāvās katra muzikālā kolektīva atsevišķas uzstāšanās, bet koncerta kulminācija bija koporķestra uzstāšanās. Kopā tika izpildīts arī K.Daugeļa skaņdarbs “Per Vilniaus miesta”, kas iekļauts XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku repertuārā.

Kā stāsta Bauskas MMS direktores vietniece Inita Idere – Bankava, pasākums bija skanīgs un emocionāli uzlādējošs, tāpat kā sarunas ar lietuviešu kolēģiem. Protams, neiztika bez apsveikumiem un dāvanām, kā jau tas svētkos ierasts. Kā tas noritēja, ieskats galerijā.

Close Menu