BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Kvintets un vēl viens- kopā “BRASS.EDU”

Bauskas MMS 2023./24.mācību gada pirmā diena bija ļoti piesātināta. Abās nodaļās notika jaunajam mācību cēlienam veltīti pasākumi, bet vakarpusē diena izskanēja ar skaistu koncertu. Tas varēja notikt, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fondam, kā arī “Zemgales vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023’’ atbalstam.

Projekta “Dzimuši Bauskai” koncertā Bauskas KC muzicēja izcili mākslinieki – pūšaminstrumentu kvintets “BRASS.EDU”. Šīs muzikālās apvienības ” “dzinējspēks” un arī runasvīrs koncertā – Jānis Retenais. Jau iepriekš lasījām informāciju par Jāņa muzikālajām un dzīves gaitām un metālpūšamo instrumentu kvintetu “BRASS.EDU”

Pirmdienas koncerts bija enerģiski strāvojošs ceļojums mūzikas pasaulē – sākot no J.S.Baha līdz džeza skaņdarbu variācijām un popūrijiem. Cauri mūzikas stiliem un laikmetiem klausītājus burtiski pie rokas izveda Jānis Retenais. Viņš ar smaidu atzina, ka Bauskā muzicējot regulāri – reizi 25 gados… Jānis kvintetā ir lielākā instrumenta – tubas – pavēlnieks. Bijušo novadnieku ieraudzījām un sadzirdējām ne tikai kā izcilu mūziķi, bet arī zinošu un asprātīgu lektoru un koncerta vadītāju. Tikām iepazīstināti arī ar pārējiem kvinteta dalībniekiem un viņu muzikālajiem sasniegumiem un darbību. Baušķenieku priekam muzicēja Edgars Švembergs – trompete, Edgars Bārzdiņš – trompete, Kārlis Rērihs – mežrags, Lauris Zvejnieks – trombons, Jānis Retenais – tuba, Normunds Everts – sitaminstrumenti . Koncertu izbaudīja gan Bauskas MMS audzēkņi, pedagogi un vecāki, gan Bauskas iedzīvotāji. Emociju paletē bija gan rezignētas pārdomas, gan aktīvs līdzpārdzīvojums, ritmizējot kopā ar mūziķiem. Kā atzina vairāki klausītāji, katrs projekta “Dzimuši Bauskai” notikums tiekot gaidīts ar lielu nepacietību, jo vienmēr sola tikšanos ar izciliem mūziķiem. Sakām lielu paldies “BRASS.EDU” mūziķiem par enerģijas lādiņu jaunā mācību gada sākumam!

Skolas direktore Anita Velmunska, kas ir šīs koncertu sērijas iniciatore un organizatore, mierināja, ka nākamais pasākums ilgi nebūs jāgaida – tas būs oktobrī. Tad būs iespēja klausīties saksofonam veltītus skaņdarbus. Sekojiet reklāmai un – uz tikšanos nākamajos koncertos!

Close Menu