BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Koncerti novada izglītības iestādēs – spēlējam, dziedam, motivējam!

Maijs tradicionāli ir mēnesis, kurā notiek Bauskas MMS “reklāmas” koncerti novada vispārizglītojošajās skolās. Tā tas bija arī šogad. Šo muzikālo pasākumu mērķis ir popularizēt profesionālās ievirzes izglītības iegūšanas iespēju, motivēt skolēnus attīstīt savus dotumus. Katras apmeklētas mācību iestādes koncertā lielāko priekšnesumu daļu veido šīs skolas skolēni – Bauskas MMS audzēkņi.

10.maijā koncertu sēriju uzsākām Bauskas 2.vidusskolā. Muzicēja Nikola, Everita, Elza, Kirils, Deniss, Viktorija Paula, Jānis, Eduards, Elza, Paula Justīne, Kitija un Keita. Pedagogi Laura Meždreija, Ieva Vaivare un Inga Bukša atbalstīja savus audzēkņus.

11.maijā kupls muzicētāju pulks devās uz Bauskas Valsts ģimnāziju. Tur uzstājās teju visu nodaļu un programmu pārstāvji – Gustavs, Dārta, Keita Lizete, Arabella Estere,  1.-2.kora klases ansamblis, Estere, Ieva, Leila, Dārta, Elīza, Shinging Wei, Dāvis, Pauls, Amanda, Rūta, Monta. Ar mūzikas apgūšanas iespējām un koncerta dalībniekiem šajā reizē iepazīstināja direktores vietniece Inita Idere-Bankava.

11.maijā Bauskas pilsētas pamatskolā koncertu vadīja pedagoģe Inga Bukša. Viņa detalizēti raksturoja katru instrumentu, kā arī mācību procesu, mūziku apgūstot. Koncertā piedalījās gan pamatskolas, gan citu skolu audzēkņi. Īpašs prieks bija dzirdēt Ralfa ģitārspēli, Reiņa klavierspēli, Martas un Žaklīnas  vokālo prasmi.  Kristers rādīja, kā izkopis savu akordeona spēles prasmi. Paldies arī Evelīnai par flautas skaņām un Paulai par vijoļspēli, trompetistam Paulam un saksofonistei Dārtai par ekskursiju pūšamo instrumentu pasaulē!

Ļoti ceram, ka šie koncerti dos pamudinājumu to klausītājiem padziļināti apgūt mūziku – kāda instrumenta spēli vai vokālo mākslu, kā arī paplašinās redzesloku un veidos priekšstatu par neizmērojamo Mūzikas pasauli!

Close Menu