BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Čells Bauskas Mūzikas un mākslas skolā atgriežas kopā ar Kristapu Grīnbergu

Bauskas MMS izglītības  programmā no nākamā mācību gada atkal atgriežas viens no lielākajiem stīgu instrumentiem – čells. Pārtraukums šī instrumenta spēles apguvē bija ieildzis dažādu iemeslu dēļ. Zināmā mērā “augsne” čella renesansei tika ielabota pagājušā gada decembra sākumā, kad ar Bauskas MMS dalību organizētajā koncertā “Plecu pie pleca. Čellu pasaule” Bauskas, Iecavas un Vecumnieku Mūzikas skolas audzēkņi muzicēja kopā ar J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfonisko orķestri. Tad skolas audzēkņiem un visiem, kas to vēlējās,  bija iespēja dzirdēt un redzēt šo brīnišķīgo instrumentu.

Tomēr nu ir izveidojušies labvēlīgi apstākļi, lai audzēkņi atkal varētu čella spēli apgūt tieši Bauskā. Pedagogu kolektīvā no nākamā gada darbu uzsāks čella spēles pedagogs Kristaps Grīnbergs. Jaunā mākslinieka radošais CV liecina par Kristapa plašo redzesloku. Viņa pūrā nopietna muzikālā izglītība, kas iegūta Em.Dārziņa mūzikas skolā un pēc tam  J.Vītola LMA. Papildus tam mūziķis savu meistarību izkopis daudzu slavenu izpildītājmākslinieku meistarklasēs. Kristapam ir arī pedagoģiskā darba pieredze. Par sevi viņš saka: “Esmu jauns čellists, kam patīk uzstāties. Man patīk strādāt ar bērniem, motivēt viņus atrast savu vietu kultūras pasaulē. Šos mērķus ceru īstenot Bauskas Mūzikas un mākslas skolā.”

Šobrīd darba gaitas jauno mūziķi  aizvedušas uz Tartu, kur operteātrī Kristaps spēlē orķestrī. Šis dzīves posms nu tikšot noslēgts, tā vietā lielāks uzsvars būs pedagoģiskajai darbībai. Tajā tiek saskatīta ne tikai iespēja iepazīstināt bērnus ar Mūzikas (un jo īpaši Čella!)  pasauli, bet arī pašam mācīties un pilnveidoties, sarunā atzīst Kristaps. Ar Bausku Kristapu saista ne tikai plānotās pedagoga gaitas, bet arī siltas bērnības atmiņas par vasarām, kas pavadītas dzimtas lauku mājās netālu no pilsētas.

 Jaunietis līdzās darbam skolā turpinās koncertdarbību gan kā akadēmiskās  mūzikas izpildītājs kameransamblī “Loufouqe”, gan joprojām muzicēs populārās mūzikas jomā kopā ar domubiedriem grupā “Chairmen”.

30.maijā visiem Bauskas MMS zālē bija iespēja Kristapu dzirdēt muzicējam kopā ar studiju biedreni un nu jau arī kolēģi – pianisti Annu Ivanovu. Šajā reizē pirms koncerta bija arī tikšanās ar nākamajiem audzēkņiem un kolēģiem.

Close Menu