BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Izmanto iespēju noklausīties LNSO koncertu

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra fonds aicināja mūzikas skolu jauniešus no visas Latvijas bez maksas apmeklēt LNSO sezonas atklāšanas koncerta ģenerālmēģinājumu Lielajā Ģildē 30.septembrī. Šo iespēju izmantoja arī Bauskas MMS audzēkņi un pedagogi Ieva Ūdre un Aigars Dziļums. Atklāšanas koncerta programmā bija sekojoši skaņdarbi : Krista AUZNIEKA “Crossing”, V.A. MOCARTA “Sinfonia concertante vijolei, altam un orķestrim” un Antona BRUKNERA “Septītā simfonija”.

Pedagoģe Ieva Ūdre pauda prieku, ka pēc ilgāka laika atkal bija iespēja izbaudīt klātienē skanīgā un skaitliski lielā LNSO simfoniskā orķestra skanējumu. Daudziem audzēkņiem šī bija pirmā sastapšanās ar orķestri, tādēļ ar īpašu aizrautību tika izpētīti gan mazākzināmi instrumenti – kā fagots un mežragi, gan sekots līdzi daudzskaitlīgajai stīgu instrumentu grupai, kurā liela loma šajā koncertā bija uzticēta kontrabasiem. No koncertā dzirdētajiem skaņdarbiem jauniešiem vislabāk patika tieši jaundarbs – Krista Auznieka skaņdarbs, stāsta pedagoģe. Tālab jo īpaši vērtīga bija pēckoncerta saruna, kad visus mūzikas skolu audzēkņus uzrunāja šīs programmas diriģente Kristīna Poska un šī gada rezidējošais komponists Krists Auznieks, atklājot jauniešiem savu ceļu mūzikā un iedvesmas avotus mūzikas tapšanai.

Dienu vērtīgu padarīja ne tikai koncerts, bet arī iespēja apmeklēt Zuzeum laikmetīgās māklsas izstādi, kā arī paēst gardas pusdienas Lido. Paldies organizatoriem un Bauskas novada pašvaldībai par atbalstu !

Close Menu