BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Spoži izskan skolas 65.dzimšanas dienas akordi

20.aprīlī Bauskas KC ar skaistām un kupli apmeklētām Bauskas Mūzikas un mākslas skolas 65.dzimšanas dienas svinībām noslēdzās pavasara koncertu maratons.

Lai šī diena būtu skaista un atmiņā paliekoša, pirms tam tika daudz strādāts – slīpēti priekšnesumi, uzrunāti absolventi un bijušie darbinieki, veikti dažādi tehniski priekšdarbi – viss tika saplānots līdz sīkumam.

Pirms koncerta Izstāžu zālē pulcējās pedagogu kolektīvs un bijušie pedagogi, lai uzklausītu apsveikumus no novada administrācijas pārstāvjiem, Izglītības nodaļas, un citām iestādēm. Savus kolēģus sveikt bija ieradušies arī ļaudis no Jelgavas Mūzikas vidusskolas (direktore Zane Andžāne ir mūsus skolas absolvente!). Iecavas, Vecumnieku un Pilsrundāles mūzikas un mākslas skolu pārstāvji arī bija klāt mūsu svētku reizē. Atkalredzēšanās prieku pauda bijušais skolas direktors Jānis Esta.

Svētku koncerts bija ļoti daudzveidīgs – dažādi žanru un stilu priekšnesumi kopā veidoja skaistu ziedu kompozīciju, kas tika dāvāta visiem klātesošajiem skatītājiem. Par svētku noskaņas radīšanu un uzturēšanu jau pirms koncerta rūpējās skolas orķestris Aigara Dziļuma vadībā. Koncertā pašreizējo audzēkņu priekšnesumi mijās ar absolventu un pedagogu izpildītajām kompozīcijām. Klausītāji dzirdēja skolas kori (diriģentes Inga Bukša, Ieva Ūdre), muzicēja Olivers Stapkēvičs un Roberts Markevics (2.sitaminstrumentu kl., ped. Ikars Ruņģis), 1.-2. kora klases ansamblis (ped. Inga Bukša), Ralfs Kapkalns (5.ģitāras kl., ped. Lauris Krasņikovs), Lauma Cīrule (7.flautas kl., ped. Laura Meždreija), Elisa Matuzone (8.kora kl.,ped. Inga Bukša), Kate Kononova (8.klavieru kl., ped. Ligita Kārkliņa), Marks Maro Strazdiņš( 7.trompetes kl., ped. Aigars Dziļums), Kristers Pērkons (7.akordeona kl., ped.Antra Rušmane), Everita Kampiņa (7.saksofona kl., ped. Kristaps Lubovs), 4.-7.kl. vijolnieku ansamblis (ped. Aiva Avotiņa). Klausītājus priecēja arī vairākas muzikālas apvienības: grupa “Pagrabā 5” (Laura Andersone, Everita Kampiņa, Rūdolfs Gailis, Braiens Burmistrovs, absolvente Laura Krasņikova, ped. Paulis Straume); “Bekars” (absolventi Armands Rutkovskis, Jānis Biezais un Varis Jātnieks); pedagogi Kristaps Lubovs, Paulis Straume, Lauris Krasņikovs. Skatītājus īpaši pārsteidza absolvente Elvita Beikule, un 5.-8.kl. ritma ansamblis (ped. Ieva Ūdre), izpildot A.Pjacollas “Libertango” I.Ūdres aranžijā un E.Beikules horeogrāfijā. Spilgti un saviļņojoši bija skolas absolvenšu Katrīnas Siliņas (vijole,JVLMA, I kurss), Klēras Kuļikauskas (flauta, JMRMV, IV kurss) un pedagoģes un absolventes Ievas Vaivares (klavieres) priekšnesumi. Koncertmeistares bija Evija Bonāte, Ineta Rozentāle un Anna Ivanova. Noslēgumā uz skatuves pulcējās skolas koris , orķestris , lai kopā ar solisti, skolas absolventi Diānu Siliņu izpildītu R.Paula “Atziedi, dvēsele”. Tas izdevās svinīgi un saviļņojoši.

Skolas direktore Anita Velmunska savija visus priekšnesumus emociju audeklā, kas bija “izšūts” gan dzejas rindām, gan atmiņu dzīpariem no skolas vēstures. Tika godināti bijušie pedagogi, kas darba mūžu atdveuši skolas izaugsmei – Benita Hermane, Monika Olekte, Aleksandra Bungše, Ineta un Ainārs Pilverti un citi. Emocionālu uzrunu teica arī direktores vietniece Inita Idere – Bankava, atceroties savu gājumu no Bauskas Mūzikas skolas audzēknes līdz skolotājai šajā skolā.

Novada domes prieksēdētājs Aivars Okmanis kopā ar sabiedrisko attiecību speciālisti Andru Matuļenko pasniedza ielūgumus uz apbalvošanas ceremoniju 4.maijā Rātsnamā pedagoģēm Inetei Rozentālei un Jolantai Veršinskai. Tur viņas saņems novada apbalvojumus. A.Okmanis dāvanā pasniedza skolai īpaši izgatavotu viesu grāmatu, kurā turpināt ierakstīt svarīgākos skolas dzīves notikumus. 

Pirms skolas jubilejas bija arī apjomīga publikācija laikrakstā “Bauskas Dzīve”, kurā tika atspoguļota gan skolas pagātne, gan rosīgā dzīve šobrīd. Par skolas jubileju lasāms arī apraksts portālā bauskasnovads.lv “Bauskas Mūzikas un mākslas skolas jubilejas koncertā izskan audzēkņu un pedagogu saspēle”.

Tāds nu ir šis mūsu skanīgais aprīlis. Paldies sveicējiem, labvēļiem un atbalstītājiem par labajiem vēlējumiem un atbalstu! Svētki nosvinēti, liels darbs izdarīts, lai tie būtu skanoši, emocionāli, pārdomāti un vērienīgi. Par to milzīgs paldies ikkatram mūziķim, pedagogam un tehniskajam darbiniekam!

Ejam tālāk – skanoši, varoši, radoši un iedvesmojoši!

Close Menu