BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Jelgavas Mūzikas vidusskola aicina ielēkt džezā

Nav pirmā reize, kad pavasara pusē uz Bauskas MMS atceļo muzicējoša ļaužu kopa no Jelgavas Mūzikas vidusskolas. Abas mācību iestādes jau izsenis saista abpusēja ieinteresētība un sadarbība. Mūsu audzēkņiem šī skola ir iespējamais nākamais pakāpiens savā mūzikas izglītībā, savukārt Jelgavas MV absolventu gaitas bieži vien saistītas ar Bausku.

Šoreiz skolu spoži pārstāvēja un raksturoja džeza nodaļas pedagogi un audzēkņi. Koncertā piedalījās audzēknes Gundega Māra Grūtupa (vokāls) un Eva Beatrise Auzenberga (pēc 2 mēnešiem absolvēs saksofona klasi!). Kopā ar viņām ansamblī muzicēja pianists un klavierspēles un teorētisko priekšmetu pedagogs Artjoms Sarvi, basģitārists un pedagogs Pēteris Liepiņš, sitaminstrumentu pavēlnieks un pedagogs Rihards Jakuško. Ar džeza nodaļas mācību procesu iepazīstināja un ansamblī spēlēja arī saksofona un klarnetes spēles pedagogs Artūrs Sebris. Par prieku jelgavniekiem un baušķeniekiem kopīgā melodiju virpulī metās arī Bauskas MMS saksofona klases pedagogs un mūziķis Kristaps Lubovs.

Koncerta gaitā nākamā absolvente Eva Beatrise pastāstīja par savu ceļu līdz džezam. Viņa to nosauca par lēcienu no akadēmiskās saksofona spēles tieši – džezā! Jauniete rosināja mūzikas skolas audzēkņus nebaidīties īstenot savus sapņus, riskēt un sekot savai sirdsbalsij.

Klausītāju un Bauskas MMS vadības vārdā sakām paldies par enerģiski uzlādējošo džeza stundu visiem jelgavniekiem. Vēlam topošajai džeza saksofonistei Evai Beatrisei veiksmi eksāmenos un turpmākajā karjerā!

Close Menu