BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Prelūdija, elēģija, menuets un citi skaņdarbi – trešdienas klavierkoncertā

Ziemassvētku koncerts savam un vecāku priekam notika trešdien, 14.decembrī. To izjusti un klusināti caurvija taustiņinstrumentu metodiskās komisijas vadītājas Ligitas Kārkliņas stāstījums. Tajā tika raksturots katrs audzēknis, viņu izpildītais skaņdarbs un arī viņu skolotājas. Līga Jaunliniņa, Dzintra Vēvere un Ligita Kārkliņa ir Bauskas MMS klavieru nodaļas zinošākās un pieredzes bagātākās pedagoģes. Savukārt Anna Ivanova šogad skolā aizvada piekto darba gadu. Ieva Vaivare tikai šogad pēc profesionālās mūzikas izglītības iegūšanas uzsākusi darba gaitas skolā, kurā pati savulaik spērusi pirmos soļus mūzikā. Visu viņu audzēkņi piedalījās koncertā. L.Kārkliņa atgādināja, ka skola šogad sasniegusi 65 gadu slieksni, un arī katrs šī koncerta dalībnieks piedalās skolas vēstures veidošanā.

Viskuplākais dalībnieku skaits bija no 1.-3.klasēm – Šarlote, Džesika, Adele, Arabella Estere, Dārta, Elīna, Elizabete L., Ance, Keita Lizete, Elīza, Elizabete U., Leila, Nikola, Monta, Elza un Tomass Martins. Jau apjomīgākus un sarežģītākus skaņdarbus atskaņoja Valters, Alise Emīlija, Reinis, Kitija, Raimonds, Rūta un Kate. Īpašs prieks bija par ģimenes ansambli – māsām Kampiņām, Kitija bija pie klavierēm, bet Everita spēlēja saksofonu.

Interesantu un savdabīgu noti klavieru skaņdarbu plūdumā ienesa Ievas Ūdres vadīto ritma grupu – mazās un lielās – uztāšanās. Arī ksilofoniem taču ir taustiņi, tas nekas, ka sitamie!

Koncertu noslēdza pedagoģes Ievas Vaivares izpildītais S.Rahmaņinova skaņdarbs “Glezna”.

Izpildīto skaņdarbu tematika, protams, bija atbilstoša atskaņotāju vecumam. No vienkāršām taktīm par ezīti, zirdziņu līdz nopietniem skaņdarbiem, kur klausītājam ļauts izjust visdaudzveidīgāko emociju gammu – tāds bija koncerta zīmējums. To krāsainu padarīja Ligitas Kārkliņas sirsnīgā pieteikšanas maniere, skaņdarbu nosaukumus asprātīgi savijot vienotā stāstā par ceļu uz Ziemassvētkiem cauri stepēm, tuksnešiem, tumšiem vakariem. Mēs taču visi ilgojamies pēc miera, harmonijas, sirdssiltuma, sacīja pedagoģe, to arī visiem novēlot šajos tuvojošajos svētkos.

Close Menu