BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Konkursa “Pils.Sēta. Pilsēta.” laureāti apbalvoti

Darba nedēļas izskaņā Bauskas pilī pulcējās konkursa “Pils.Sēta.Pilsēta” laurāti no visas Latvijas Mākslas skolām. Konkursu jau 5.gadu organizē Bauskas MMS, tā “virsvadītājs” nemainīgi ir Bauskas MMS pedagogs, direktores vietnieks Ainārs Pastors. Konkursa dalībnieki šogad savos mākslas plenēros bija rosināti būt piļu un muižu tuvumā, saskatīt šo vēsturisko celtņu gleznieciskumu, iekļaušanos ainavā, jo konkursa virstēma bija “Pilis un muižas”. Iesūtītajos vairāk nekā 240 grafikas un glezniecības darbos žūrijai bija iespēja ieraudzīt visdažādākās interpretācijas par šo tēmu – sākot no Ventspils līdz Zilupei. Konkursā piedalījās trīsdesmit deviņu mākslas skolu pārstāvji. 55 darbu autori tika apbalvoti ar godalgām un atzinībām, tostarp arī Bauskas MMS audzēkņi Olivers Kūmiņš (3.vieta, pedagoģe A.Ušerovska), Krista Kārkliņa (Atzinība, ped.O.Dzelzkalēja), Marta Smirnova un Sanija Kavaļauska (Atzinības, ped. M.Šulce) .

Bauskas pils zālē jau krietnu brīdi pirms pasākuma bija iespējams aplūkot godalgotos darbus, kā arī piedalīties to vērtēšanā, atstājot skatītāju simpātiju nospiedumu pie sev tīkamākā.

Diplomus, atzinības un piemiņas veltes svētku dalībnieki saņēma no Bauskas MMS direktores Anitas Velmunskas rokām. Svētku pasākuma dalībniekus uzrunāja māksliniece Laura Matilde Ikerte, kas kopā ar Aināru Pastoru bija galvenie darbu vērtētāji. Viņa raksturoja, kā notika darbu “vētīšana”, kas tika ņemts vērā. Galvenokārt tā bija atbilstība tēmai, darbu tehnika, radošums. Māksliniece uzteica gan tos, kas izcēlušies ar precizitāti un kārtīgumu, gan tos, kuru darbos jūtama brīvība, radošā “švunka”. Īpaši apsveicami tie, kam izdevies šīs lietas savienot. Svētku brīdī klātesošie jaunie mākslinieki un viņu pedagogi saņēma arī muzikālus sveicienus no Bauskas MMS Mūzikas nodaļas .

Pasākuma neformālajā daļā tika paziņoti arī skatītāju simpātiju balvas ieguvēji . Visvairāk balto “īkšķīšu” saņēma Mārupes MMS audzēknes Diānas Ozoliņas darbs, kurā redzama Rundāles pils ieeja. Liels bija gan pašas autores, gan mākslinieces L.M. Ikertes prieks, jo šo darbu visaugstāk bija novērtējusi arī žūrija.

Sakām lielu paldies konkursa un noslēguma pasākuma oragnizatoriem un tā īpašajiem labvēļiem – Bauskas pils muzejam, Bauskas novada administrācijai un SIA “Bauskas Alus”!

Close Menu