BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Baltu vienības dienā paraksta līgumu un muzicē Biržos

2022.gada 22. septembrī – Baltu vienības dienā Bauskas MMS pārstāvji piedalījās zīmīgā un simboliskā pasākumā Biržu pilī.

Kopā ar sen iepazītiem un sirsnīgiem draugiem – V.Jakubena Biržu mūzikas skolas pedagogiem un audzēkņiem, kā arī muzikālajiem kolektīviem un solistiem no Šauļu ģimnāzijas, Aušras pamatskolas (Lietuva) un Skaistkalnes vidusskolas tika pieskandināta senās Biržu pils lielā zāle.

Skaistais koncerts bija kā svarīgs un grezns zīmogs uz atjaunotā līguma starp Bauskas un Biržu mūzikas skolām, ko parakstīja skolu vadības.

Bauskas MMS koncertā pārstāvēja Aigara Dziļuma vadītais pūtēju orķestris, izpildot četru skaņdarbu programmu. Laura Krasņikova audzēkne Keita Maldute (5.ģitārspēles kl.) un 7.saksofona klases audzēkne Everita Kampiņa (ped. K.Lubovs, kcm.Ineta Rozentāle) atskaņoja solo skaņdarbus.

Inita Idere-Bankava stāsta, ka koncerts bija daudzkrāsains un uzņemšana ļoti sirsnīga, kā jau tas ierasts, kad satiekas seni draugi.

Koncertā vēl skanēja gan latviešu, gan lietuviešu tautas mūzika, dažādu autoru dziesmas un skaņdarbi, ko izpildīja gan kolektīvi, gan solisti.

Foto – L.Krasņikovs, Biržu MS FB lapa.

Close Menu