BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Mākslas nodaļas audzēkņi dodas uz Salacgrīvu

29.aprīlī Salacgrīvā tika atklāta vērienīga Latvijas mākslas skolu audzēkņu darbu izstāde.

Ekskursijā uz Salacgrīvu devās tie BMMS mākslas nodaļas audzēkņi, kuri šogad Valsts konkursa “Izstādes kurators” skolas posmā bija izveidojuši veiksmīgākos izstāžu pieteikumus pie mākslas valodas skolotājas Ainas Uščas, kuras vairs nav ar mums, un Aijas Ušerovskas kompozīcijas stundās. A.Ušerovska stāsta: “Salacgrīvas Mākslas skolā mūs un arī vēl citu mākslas skolu grupas viesmīlīgi uzņēma 27.maijā, kad bija arī Valsts konkursa “Izstādes kurators” otrās kārtas labāko darbu izstādes noslēgums. Izstādes lielāko darbu daļu varēja apskatīt kultūras namā, muzejā, bet pēdējie atvestie darbi bija mākslas skolā. Bija padomāts par dažādām aktivitātēm dabā – mums iedeva karti, orientējāmies arī pēc dabā izvietotām norādēm, lai atrastu ceļu uz nākošo objektu. Ar mums kopā bija arī mūsu datorgrafikas skolotāja Aina Putniņa, kas konkursa darbus veidoja kopā ar Iecavas mākslas skolas bērniem. Protams, ļoti pietrūka pedagoģes Ainas Uščas, kas bija gatavojusi audzēkņus šim konkursam. Braucienā piedalījās 15 audzēkņi – galvenokārt no 3. klases, daži no 5.klases- tie, kuru darbi izstādīti skolā. Būtu aicinājuši noteikti arī Janu Brašku, kuras izstāde ir īstenota, bet viņai šajā dienā bija 9.klases eksāmens.”

Par šo izstādi vairāk lasāms Latvijas Nacionālais kultūras centra sabiedrisko attiecību speciālistes Lindas Ertmanes ziņā (LETA, 29.04). Tostarp tur lasāms, ka 170 Latvijas mākslas skolu audzēkņu radīti projekti apkopoti vērienīgā un mūsdienīgā izstādē Salacgrīvā. Trīs norises vietās – Salacgrīvas kultūras centrā, Salacgrīvas muzejā un Salacgrīvas mākslas skolā – eksponēti kolāžas un asamblāžas tehnikā vizualizēti mākslas izstāžu projekti, kas devuši iespēju skolēniem iejusties mākslas izstādes kuratora lomā.

Izstādē eksponēti labākie Latvijas mākslas skolu audzēkņu darbi no 98 Latvijas mākslas skolām, risinot radošu uzdevumu par tēmu “Mākslas izstāde”. Jauno kuratoru darbi tapuši Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotā Valsts konkursa ietvaros. Jau tradicionāli Valsts konkurss mudina audzēkņus padziļināti pētīt un strādāt ar kādu izvēlētu mākslas vai dizaina tēmu, tādējādi gūstot priekšstatu par dažādām mākslas jomām un profesijām. Izstādē apskatāmie 170 izstāžu projekti ir tikai neliela daļa no Latvijas mākslas skolās šogad tapušajiem radošajiem darbiem par mākslas izstāžu tēmu.

Dalībnieki vecumā no 9 līdz 16 gadiem tika aicināti iejusties izstādes kuratora lomā un izveidot ieceri mākslas izstādei. Uzdevums bija radīt izstādes projektu, noformēt to uz planšetes un izstrādāt izstādes koncepciju. Ikvienu konkursa darbu vērtēja nozares profesionāļi – kuratori, kā arī mākslas un dizaina vidusskolu un augstskolu pārstāvji. Viņi sniedza rakstisku vērtējumu, lai paspilgtinātu svarīgo – veiksmes un arī atzīmējot aspektus, ko mācību procesā vēl pilnveidot.

Galerijā – A.Ušerovskas foto no iespaidiem piepildītās dienas Salacgrīvā.

Close Menu