BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Piedalās Valsts konkursa noslēguma sarīkojumā

Bauskas mūzikas un mākslas skolas direktores vietnieks Ainārs Pastors, skolotāja Aija Ušerovska un mākslas nodaļas 4. klases audzēknis Rodrigo Galans 22. septembrī piedalījās Latvijas mākslas skolu 2019./2020. mācību gada Valsts konkursa laureātu apbalvošanas ceremonijā  E. Smiļģa Teātra muzejā Rīgā.

Rodrigo Galans pagājušajā mācību gadā piedalījās Valsts konkursa 2. kārtā. Latvijas mākslas skolu audzēkņi risināja radošus  uzdevumus par  tēmu ‘’Telpiskā domāšana un scenogrāfija”. Rodrigo Galans  bija vienīgais dalībnieks, kuram  ievērojamais scenogrāfs Andris Freibergs piešķīra personīgo balvu. Sarīkojumā viņš nevarēja ierasties, taču reizē ar balvu Rodrigo Galanam  atsūtīja aizkustinošu eseju . Tajā ir ieraksts: “Visvecākais Latvijas scenogrāfs izvēlas savu visjaunāko Latvijas topošo scenogrāfu.” 

Andris Freibergs kā neatkarīgs eksperts apmeklēja Valsts konkursa finālistu darbu izstādi, kurā Rodrigo ideja par pārgurušu cilvēku guva meistara visaugstāko novērtējumu. Zēna skolotāja  Aija Ušerovska saņēma Latvijas Nacionālā kultūras centra pateicības rakstu. 

Gan skolēniem, gan skolotājiem pasākuma rīkotāji piedāvāja interesantu izglītojošu un izklaidējošu programmas. Gides Ievas Niedres vadībā pedagogi devās pastaigā pa Āgenskalna apkaimi, bet pēc atgriešanās Teātra muzeja direktors vadīja ekskursiju savā iestādē. Pedagogi aplūkoja Valsts konkursa darbu izstādi, kā arī sarunājās ar žūrijas pārstāvjiem.

Tikmēr skolēni noskatījās “Dirty Deal Teatro” izrādi “Netikumīgie”, bet vēlāk piedalījās sarunā ar iestudējuma veidotājiem, lai uzzinātu, kā top izrāde un scenogrāfiskie risinājumi.  

Personīgās balvas diviem konkursa dalībniekiem pasniedza arī Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela un E. Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš. Konkursa 40 laureāti un speciālo balvu ieguvēji tika godināti sirsnīgā sarīkojumā Teātra muzeja dārzā. Valsts konkursu Latvijas profesionālās ievirzes mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņiem ik gadu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Foto – MĀRCIS GAUJENIETIS

Close Menu