BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Jelgavas MV simtgades notis izskan arī Bauskā

Trešdienas pēcpusdiena Bauskas MMS zālē bija mūzikas un labu domu un vārdu piepildīts laiks. Klātesošajiem bija iespēja gan baudīt simtgadi svinošās mācību iestādes stīgu instrumentu nodaļas audzēkņu un pedagogu sniegumu, gan arī aizdomāties par mācībām šajā skolā.

Koncerta ievadvārdos Bauskas MMS direktore Anita Velmunska izteica prieku par atkalredzēšanos klātienē, jo jelgavnieku viesošanās un koncertēšana pavasarī ir tradicionāla. Jelgavas MV saites ar Bausku ir ļoti ciešas, tā ir ne tikai mūziķu, bet arī labu pedagogu kadru kalve. Daudzi Bauskas Mūzikas skolas pedagogi daļu savas izglītības ieguvuši tieši Jelgavas MV. Savukārt klavierspēles metodiskās komisijas vadītāja Silvija Audre, kas Jelgavas mūziķu uzstāšanos vadīja, ir Bauskas Mūzikas skolas absolvente.

Koncertā piedalījās arī Ieva Vaivare, pedagoģes Līgas Jaunliniņas skolniece. Ieva ir pēdējā kursā, koncertā jauniete atskaņoja J.Ivanova un S.Rahmaņinova skaņdarbus. Tā ir daļa no Valsts eksāmena programmas, ko jūnijā viņas izpildījumā vērtēs eksaminācijas komisija. Koncertā vēl piedalījās vijolnieces Anna Zumente un Elīna Krujele, altiste Jeļizaveta Širjajeva, pianists Tomijs Endzelis, čellists Eduards Liepiņš. Jauniešus atbalstīja un koncertēja koncertmeistare un pedagoģe Iluta Ozere, kā arī vijoļspēles pedagoģe Larisa Voitova. Koncerta programmā bija iekļauti daudzveidīgi dažādu komponistu skaņdarbi – dzirdējām R.Šūmaņa, R.Klarkes, J.Brāmsa, F.Lista un N.Paganīni skaņdarbus.

Kā pastāstīja pedagoģe Larisa Voitova, šis ir jau otrais simtgades koncerts, pirms tam jaunieši uzstājās Dobelē, tagad Bauskā, tiek plānoti vēl daži koncerti. Tomēr valsts pārbaudījumu tuvums liek vairāk koncentrēties mācību darbam…

Paldies jelgavniekiem par skaisto muzikālo mirkli un ierosmi Bauskas MMS audzēkņiem savu nākotni saistīt ar mūziku!

P.S. Veiksmi eksāmenos Ievai, Ļizai un Tomijam! Arī Bauskā turēs īkšķus!

Close Menu