BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Meistarklases turpinājums – Jelgavas MV audzēkņu paraugstundā

Pavisam nesen – februāra beigās Bauskas MMS viesojās un ar savām zināšanām un pieredzi visas dienas garumā meistarklasē dāsni dalījās Jelgavas Mūzikas vidusskolas klavierspēļes skolotāja, J.Vītola LMA docētāja Silvija Audre.

4.aprīlī sekoja loģisks šīs meistarklases turpinājums – pieredzes bagātās pedagoģes un viņas četru audzēkņu viesošanās mūsu skolā ar pamatīgu un nopietnu koncertprogrammu. Jelgavas Mūzikas vidusskola uzskatāma par mūsu skolas labu vecāko kolēģi, jo sadarbība ar šo mācību iestādi notiek jau izsenis. Šīs skolas audzēkņu vidū pastāvīgi ir mūsu absolventi, savukārt daudzi mūsu skolas pedagogi savā CV ierakstījuši Jelgavas Mūzikas vidusskolas absolvēšnas faktu. Notiek arī regulāri jelgavnieku koncerti mūsmājās, savukārt mūsējie dodas pierādīt un parādīt savas spējas JMV rīkotajos konkursos. Par šo sadarbību priecājas visi, uzsvēra gan S.Audre, gan Bauskas MMS direktore A.Velmunska un viņas vietniece I.Idere – Bankava, kuras viesus iepriecināja ar ziediem un suvenīriem ar mūsus skolas logo.

Ceturtdienas koncertu vadīja pati pasniedzēja S.Audre. Viņa iejūtīgi raksturoja katru audzēkni un izsmeļoši pastāstīja par autoriem un skaņdarbiem, kas tika izpildīti. 1.kursa studente Jūlija Sprudzāne izpildīja D.Šostakoviča Trīs fantastiskas dejas un E.Grīga Etīdi F.Šopēna piemiņai fa minorā. Zane Zaksa (2.kurss) Bauskas MMS klavieru klases audzēkņus iepazīstināja ar latviešu tautasdziesmu apdarēm, ko radījušas jaunās komponistes J.Bērziņa – Zīle un A.Krilova – Bērziņa, kā arī izpildīja F.Šopēna Spožās variācijas Sib mažorā op.12. Alise Raila (4.kurss) temperamentīgi atskaņoja A.Hinastera Trīs argentīniešu dejas op.2 . Koncerta noslēgumā uzstājās Aleksis Mikus Vaicjanoks (3.kurss). Puisis savu izcilo klavierspēli demonstrēja P.Čaikovska skaņdarbā Dumka op.59 un J.Mediņa Dainā Mib mažorā.

Koncerta – meistarklases klausītāji bija klavierpēles lielie un mazie apguvēji, kā arī viņu pedagogi. Paldies jauniešiem un viņu pedagoģei par muzikāli piepildīto pēcpusdienu un – lai veiksmīgs turpmākais radošais ceļš!

Close Menu