BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Absolvente Krista Anna Belševica – īsprozas debitante

Bauskas mūzikas un mākslas skolas (BMMS) absolventei Kristai Annai Belševicai 2021. gada nogalē izdota pirmā stāstu grāmata „Pelēks suns sapņo par zelta zivtiņām”. Jaunās autores stāstu krājumu atzinīgi vērtē gan viņas kolēģi – rakstnieki -, gan literatūras kritiķi.

Krista 2017. gadā  debitēja literatūrā ar dzejoļu grāmatu „Medījot dzīvi”, kas arī guva ievērību. BMMS mākslas nodaļas skolotāja Aija Ušerovska 2018. gadā sarīkoja Kristas Annas Belševicas tikšanos ar skolas audzēkņiem un pedagogiem.   Tā bija laba un rosinoša saruna un, šķiet, viena no pēdējām skolā, jo pandēmijas laikā it nekādus ārpusstundu pasākumus  nav atļauts organizēt.

Autores īsprozas  krājuma apakšvirsraksts ir „Stāsti par atmiņām”. Tās nav mīlīgas, mierinošas sarunas ar lasītājiem, bet gan par sabiedrībā  „neērtu tēmu” –  jūtīgs, dziļš atspoguļojums ar vieglas, tikko nojaušamas ironijas  dzirksti. Ļoti neparasta proza, kurā nav izlikšanās, noklusēšanas un melu.

Pēc pamatizglītības iegūšanas un BMMS divu nodaļu absolvēšanas Krista mācījās Rīgas  J. Mediņa mūzikas vidusskolā, pēc tam – augstskolā, vienlaikus iegūstot arī pētniecības praktiskā darba pieredzi. Tagad Krista Anna Belševica ir sākusi  doktorantūras studijas Vācijā.


Foto – punctummagazine..lv
Close Menu