BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Rīgas saksofonu kvartets atkal muzicē Bauskā

20.oktobrī koncertcikla “Dzimuši Bauskai” kārtējā koncertā Bauskas MMS audzēkņiem, pedagogiem un Bauskas muzikāli ieinteresētajiem ļaudīm bija iespēja dzirdēt Rīgas saksofonu kvartetu. Šī instrumenta glāsmainās, bet enerģētiski tik uzlādētās skaņas piepildīja Bauskas lielāko kultūrtelpu. Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fondam, Zemgales plānošanas reģionam, “Zemgales vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023’’ atbalstam un Bauskas MMS vadības uzņēmībai turpinās sabiedrības muzikālā izglītošana šajā projektā.

Rīgas saksofona kvartetam šī nebija pirmā uzstāšanās Bauskā, iepriekšējais koncerts notika pirms nieka četriem gadiem, toreiz saksofona skaņu mīļotāji pulcējās Bauskas MMS zālē Upmalas ielā. Koncerta sākumā šīs muzikālās apvienības dalībniece Baiba Tilhena atklāja savu saistību ar Bausku. Tā ir viņas bērnības pilsēta, jo viņas mamma un vecvecāki ir baušķenieki. Vecākās paaudzes klausītājiem Kultūras nama noformētāja un muzikālo kolektīvu vadītāja Imanta Nicmaņa vārds bija pat ļoti pazīstams.

Koncerta vairāk kā stundu garā programma bija ļoti rūpīgi pārdomāta. Tā ietvēra gan klasiķu skaņdarbus, kas pārlikti saksofonam, gan mūsdienu komponistu darbus. Katru skaņdarbu ievadīja tā izvērsts raksturojums, informācija par autoru, laikmetu, to, kā skaņdarbs iekļuvis kvarteta repertuārā. Šāds stāstījums īpaši vērtīgs bija Mūzikas nodaļas audzēkņiem, kas apgūst saksofona spēli.

Paldies mūziķiem Baibai Tilhenai, Katrīnai Kivleniecei – Cābulei, Aigaram Raumanim un Ainaram Šablovskim par ceļojumu saksofonu mūzikas pasaulē! Gaidīsim atkal!

Close Menu