BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Zīmējumu konkursa uzvarētājiem Neretā pasniedz balvas

Bauskas mūzikas un mākslas skolas (BMMS) skolotājas Aijas Ušerovskas audzēkņi zīmējumu konkursā „Ar makšķeri” ieguva godalgotas vietas. Zīmējumu un literāro darbu konkursu vispārizglītojošām un mākslas skolam organizēja  rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs „Riekstiņi” Neretā un Jāņa Jaunsudrabiņa fonds.

Konkursa uzvarētāju apbalvošanas pasākums 20. septembrī notika muzeja „Riekstiņi” ārtelpā. Arī skolēnu zīmējumu izstāde bija iekārtota āra nojumē. Kopā ar skolotāju Aiju Ušerovsku uz sarīkojumu Neretā devās  vairāki audzēkņi. BMMS bērni bija iesūtījuši darbus gan konkursa sadaļā „Ar makšķeri, gan kategorijā  „Es redzu, dzirdu un jūtu dabu”.

BMMS audzēkne Ance Ērika Ezeriņa zīmējumu konkursā ieguva otro vietu, bet Krista Kārkliņa – trešo. Rodrigo Galanam un Lindai Lakstīgalai tika piešķirts atzinības raksts. Skolēni saņēma J. Jaunsudrabiņa stāsta „Ar makšķeri”  speciālizdevumu, kā arī konkursa rīkotāju izdoto grāmatu „…Kad ieklausies sirds mūzikā”, kurā publicēti vairāku  dalībnieku literārie darbi un zīmējumi. Viņu vidū ir Krista Kārkliņa, Ance Ērika Ezeriņa un Linda Lakstīgala. Zīmējumu konkursā „Ar makšķeri” BMMS pārstāvēja arī Katrīna Veinberga  un Melānija Rutkovska.

Iesaistīšanās nelielos vietējos konkursos ir vērtīga arī tāpēc, ka skolēni var iepazīt mākslinieku un rakstnieku dzimtās vietas un memoriālos muzejus dažādos Latvijas novados, uzskata Aija Ušerovska. Daudzi bērni par rakstnieku un mākslinieku Jāni Jaunsudrabiņu nebija dzirdējuši, viņiem ir  pasveši arī Viļa Plūdoņa un citu Latvijas bērnu literatūras klasiķu vārdi.

Close Menu