BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Mūzikas nodaļas absolventi muzicē skolas pagalmā

Bauskas mūzikas un mākslas skolas Mūzikas nodaļu šajā mācību gadā absolvēja 18 jaunieši. Viņi, tāpat kā vairums audzēkņu, pēdējo divu gadu laikā bija apguvuši ne tikai sava izvēlētā instrumenta spēli un mūzikas teoriju, bet mācījušies savas zināšanas iegūt attālināti. Tālab dubults prieks skolas beigšanas apliecību saņemšanas dienā bija ne tikai par pabeigto izglītības posmu, bet arī par tik sen gaidīto tikšanos klātienē.

Šo aizkustinošo un svinīgo brīdi, kas notika skolas pagalmā ,  organizēja un norisi vadīja skolas direktore Anita Velmunska un viņas vietniece Inita Idere-Bankava. Mūzikas un mākslas skolas pamatuzdevums ir būt par dārgakmeņu slīpētavu,  savā uzrunā sacīja A.Velmunska. Lai Dārgakmeņi sevi atklātu un pa īstam iemirdzētos, nepieciešamas darbs un Meistara pieskāriens. Viņa izteica savu cieņu, apbrīnu un pateicību visiem skolas skolotājiem  un audzēkņiem, kuri šo gadu laikā ir strādājuši tā, lai talanti allaž mirdzētu spoži – gan uz skolas skatuves, gan savā klases kabinetā, gan (šogad īpaši!) savās mājās.

Mūzikas nodaļas gada nozīmīgākajā pasākumā tradicionāli muzicē paši absolventi. Šogad tie bija Lelde Rādena (ped.L.Kārkliņa), Filips Fībigs (ped.A.Rušmane), Ance Ūdre (ped.A.Avotiņa), Līga Vaivare (ped.A.Avotiņa), Maikls Burmistrovs (ped.L.Krasņikovs), Paula Druviņa (ped. Z.Jurēvica), Patrīcija Zemture (ped. J.Krūmmalis, A.Dziļums), Renārs Konjuševskis (ped.A.Dziļums). Viņu uzstāšanos īpašu padarīja skolotāju, vecāku un dabas atbalsts. Kopā ar jauniešiem koncertēja arī vardes skolas dīķī!

Vairāki absolventi saņēma Pateicības rakstus par labu un teicamu mācību darbu. Klātesošie uzzināja arī dažas visus skolas gadus slēptas lietas un nedarbus, absolventu skolas gadu lielākos izaicinājumus un veiksmes, novēlējumus skolotājiem un pašiem sev. To, gatavojoties svinīgajam brīdim, absolventi bija atklājuši vēstulēs skolai. Savas pārdomas “Maikls un stīgas” par Mūzikas mājā un ģitārspēles  apguvē piedzīvoto visiem nolasīja Maiks Burmistrovs.

Pasākuma izskaņā direktore vēlēja vēl spožāku mirdzumu skolas šī gada abolventiem – jaunajiem mūziķiem. Lai iesāktais ceļš turpinātos skanīgs, piedzīvojumu pagriezieniem  un emociju līkumiem  bagāts gan mūzikas, gan citās jomās, ko esat izvēlējušies – tie ir ne tikai direktores, bet arī visu pedagogu ceļavārdi !

Close Menu