BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Koncerts ar laimīgām beigām

Koncertcikla “Dzimuši Bauskai” vislielākais notikums šogad – jauniešu simfoniskā orķestra “Draugi” un viņu draugu koncerts izskanēja Bauskas KC zālē 8.oktobrī.

Šis pasākums varēja notikt, pateicoties VKKF un A/S LATVIJAS VALSTS MEŽI atbalstam un labvēlībai.

Bauska šodien ir muzikālo jauniešu galvaspilsēta, koncerta ievadvārdos sacīja Bauskas MMS direktore Anita Velmunska.

Ka jau iepriekš rakstījām, orķestri “Draugi” veido jaunieši no dažādām Latvijas vietām. Viņus vieno pedagogi – Solvita Loka un Aigars Dziļums, kā arī daudzu vasaras nometņu “Kolka” muzikālie piedzīvojumi un iestudētie skaņdarbi.

Koncerta “iesildošā” vienība šoreiz bija Bauskas MMS pūtēju kamerorķestris Aigara Dziļuma vadībā. Prieks redzēt un dzirdēt, kā augusi šī kolektīva dalībnieku atbildība un profesionālā meistarība, muzicēšanas prieks un azarts, kā mirdz jauniešu acis!

Solvita Loka, JSO “Draugi” diriģente, raksturoja šo orķestri kā ļoti mobilu vienību, kas spēj atrast laiku, lai atbrauktu uz mēģinājumiem un koncertiem no visdažādākajām Latvijas vietām, kurp jauniešus aizveduši viņu dzīves ceļi. Diriģente pauda prieku, ka draugu pulks kļuvis lielāks. Orķestrī muzicē arī vairāki jaunieši no Bauskas MMS. Daudzveidīgs bija arī izpildīto skaņdarbu klāsts. Kā sacīja Aigars Dziļums, šo uzstāšanos varētu nosaukt par atvadām no vasaras. Dzirdējām mūziku no kinofilmām “Karalis Lauva”, “Karību jūras pirāti” un citām. Ļoti aizkustinoši un dvēseliski izskanēja bijušā orķestra dalībnieka – komponista Andra Riekstiņa skaņdarbs “Romance”. Optimisma un jautrības devu piešķīra A.Krūmiņa un A.Dziļuma aranžētais R.Paula skaņdarbu popūrijs. Kā solists koncertā piedalījās Ingus Kokins, koncertmeistare bija Dace Rozenberga.

Paldies orķestrantiem un pedagogiem par enerģiju, prieku un muzikāli piepildīto sestdienu!

Close Menu