BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Skanēs “Mana mīļā flauta”!

12.martā jau piekto reizi norisināsies Bauskas, Salaspils, Ropažu un Vecumnieku mūzikas un mākslas skolu audzēkņu sadraudzības koncerts “Mana mīļā flauta”. Lai gan šoreiz satikšanās notiks virtuālā formātā, tā būs ne mazāk aizraujoša! Pēdējās nedēļas ir bijušas ļoti darbīgas – katrs audzēknis mājās ir iespēlējis savu skaņu celiņu kopīgajam skaņdarbam, vēlāk uzfilmējis arī video. Tālāk sekoja skolotāju uzdevums to visu “salikt kopā”, izveidojot nelielu virtuālu koncertu – gan ar solo, gan ar nu jau par tradīciju kļuvušajiem flautu kora skaņdarbiem, kurus šajā reizē jo īpašus padara tas, ka mūziķi tikai koncerta laikā pirmo reizi dzirdēs, kā tas skan kopā ar pārējiem.

Uz katru “Mana mīļā flauta” koncertu flautas skolotājas – grupas “Svīres” dalībnieces, izveido jaunus aranžējumus kādai latviešu tautas dziesmai un populārai melodijai no kinofilmām vai popmūzikas. Šogad jaunāko klašu audzēkņi atskaņos Salaspils MMS flautas skolotājas Madaras Behmanes apdari latviešu tautas dziesmai “Trīs rītiņi saule lēca”, bet  vecāko klašu mūziķu izpildīs leģendārās komiķu apvienības “Monty Python” dziesmu “Always look on the bright side of life” Bauskas un Vecumnieku MMS flautas skolotājas Zanes Jurēvicas aranžējumā. Sirsnīgs paldies Ropažu MMS flautas skolotājai Santai Grigorjevai par visa materiāla apvienošanu labskanīgā rezultātā!

Ceram, ka šis virtuālais saulstariņš uzmundrinās, iepriecinās un liks pasmaidīt, dodoties pavasara brīvdienās, lai sakopotu spēkus atlikušajam mācību gadam!

Close Menu