BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Sveicam zelta medaļnieku Rodrigo Galanu!

Bauskas Mūzikas un mākslas skolas 4. klases audzēknim Rodrigo Galanam piešķirta  Zelta medaļa   Pasaules skolēnu  51. zīmējumu konkursā Taivānā. Savukārt bronzas godalgu saņems  BMMS bijusī audzēkne Marta Spruntule.

Informācija par konkursa žūrijas lēmumu ir publicēta Taivānas konkursa rīkotāju oficiālajā  interneta vietnē. Par dalībniekiem, kam piešķirtas atzinības, žūrija informēs vēlāk.

Taivānā organizētajā zīmējumu konkursā, kas notiek ik gadu,  Rodrigo Galans ir pirmais BMMS audzēknis, kurš  apbalvots ar Zelta medaļu, lai gan katru gadu grandiozajā konkursā baušķenieki ir saņēmuši atzinības, kā arī sudraba un bronzas godalgas.

Konkursā piedalījās 50 tūkstoši ķīniešu bērnu un četri tūkstoši ārvalstu dalībnieku. Rodrigo un Martas darbi tika vērtēti ārzemju grupā. 

Konkursa zīmējumus  jaunieši izstrādāja skolotājas Olitas Dzelzkalējas vadībā. Bija noteiktas divas tēmas – „Vaļasprieks” un „Draudzība”. Rodrigo kompozīcija „Man  patīk zīmēt” konkursā tika atzīta par vislabāko. Lielisks grafisks darbs „Atrastais kaķēns” ir izdevies arī bronzas godalgas ieguvējai Martai Spruntulei.

Priecājamies par skolotājas Olitas Dzelzkalējas audzēkņu veiksmēm  un mīļi  sveicam Rodrigo un Martu! 

Ik pavasari Taivānas vēstniecība Latvijā starptautiskā konkursa laureātiem Rīgā organizēja apbalvošanas ceremoniju, uzaicinot arī uzvarētāju skolotājus un vecākus. Pandēmijas ierobežojumu dēļ apbalvošanas  sarīkojums 2020. gadā Rīgā tika atcelts. Vēl nav zināms, vai ceremonija notiks šogad, taču  medaļas un diplomus  uzvarētāji noteikti saņems pa pastu. 

Close Menu