BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Gūst atzinību akvareļglezniecības konkursā

Bauskas mūzikas un mākslas skola (BMMS) ir saņēmusi divas atzinības par sasniegumiem māksliniekam Jānim Brektem veltītajā akvareļglezniecības konkursā. To organizēja Gulbenes mākslas skola. Konkurss bija veltīts akvareļglezniecības virtuoza Jāņa Brektes simtgadei, ko svinēja 2020. gadā.

Atzinība  piešķirta BMMS 6. klases audzēknei Džesikai Liepai ( skolotāja Mārīte Šulce) un BMMS jauniešu un pieaugušo gleznošanas grupas dalībniecei Madarai Konjuševskai ( skolotāja Aija Ušerovska). Sveicam konkursa veiksminiekus!  

Gulbenes mākslas skolas direktore Sandra Dikmane informē, ka konkursā piedalījās 44 Latvijas mākslas skolu, vispārizglītojošo skolu un mākslas studiju bērni un jaunieši vecumā līdz 19 gadiem. Žūrijā darbojās arī akvarelista Jāņa Brektes meita māksliniece Ilona Brekte.

Visu vecuma grupu dalībnieki iesniedza darbus sadaļās „Pilsēta”, „Lauku ainava” un „Klusā daba”. BMMS audzēkne Džesika Liepa saņēma Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja atzinību par kluso dabu, bet Madara Konjuševska – žūrijas atzinību  par izteiksmīgo akvareli „Vecpilsēta I”.

Pavisam tika vērtēti 263 darbi. Konkursa norisi ietekmēja ārkārtas situācija un ierobežojumi, tāpēc klātienes izstāde Gulbenē nenotika, bet skatītājiem tika piedāvāts digitalizētos skolēnu darbus vērtēt Gulbenes mākslas skolas feisbuka lapā.

Jāņa Brektes ģimenes balvu saņēma Vecumnieku mūzikas un mākslas skolas audzēkne Marta Roga un J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas audzēkne Ligita Grigorjeva.

Konkursa rīkotāji vienosies ar katru skolu par veidu, kādā laureātiem tiks nosūtītas balvas, atzinības un pateicības raksti.

Close Menu