BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Ar maziem strautiņiem – uz Dziesmusvētku jūru

Ceturtdienas koncertā Bauskas pilī redzējām, dzirdējām un jutām, kā mazi dziesmu strautiņi saplūst lielajā Dziesmusvētku jūrā. Kopīgā koncertā muzicēja koris “Strautiņš” un ansamblis no A.Dombrovska Mūzikas skolas un Bauskas MMS koris, ansamblis un abu skolu vokālisti.

Šī koncerta vadmotīvs bija gatavošanās 13. Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem, kas notiks 2025.gada jūlijā Rīgā. Abi kori cītīgi apgūst Dziesmu svētku repertuāra skaņdarbus, un tas nebūt nav viegls uzdevums. Aiz muguras jau pirmās skates, kurās bijuši uzteicami rezultāti. Viesi no Rīgas savā programmā bija iekļāvuši vienu no sarežģītākajām dziesmām – R.Tigula “Kā tu mani mīli” ar N.Ikstenas dzeju. Koncertam pilī ļoti atbilstoša bija arī komponista Riharda Dubras garīgā mūzika, ko izpidīja gan koris, gan soliste. Diriģentes Anžela Hilo – Lukševica un Laimdota Ivule izteica gandarījumu par sadarbību, kā arī pastāstīja par koru darbību un tuvākajiem pasākumiem, komponista R.Dubras jubileju sagaidot. Viesu koncertmeistare bija Kristīne Pričina.

Mūsu skolas pedagoģes Inga Bukša un Ieva Ūdre kora sniegumā arī iepazīstināja ar Dziesmu svētku repertuāra dziesmām, kā arī mazo ansambļa dalībnieku rotaļīgi vieglo sniegumu D.Robules mūzikā. Koncertmeistare bija Evija Bonāte. Ar flautas spēli mūsu kora dziedājumu atbalstīja pedagoģe Inta Paula Briņķe.

Koncerta noslēgumā skanēja abu koru kopīgi izpildītā fināla dziesma no k/f “Sprīdītis” (I.Kalniņš).

Kā secināja skolas direktore A.Velmunska, sadarbība noteikti turpināsies, jo arī šis ir viens no veidiem, kā uzturēt spēkā mūsu tautas kultūrai tik svarīgo kordziedāšanas tradīciju.

Close Menu