BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Konkursam “TALANTS LATVIJAI” esam gatavi!

TALANTS LATVIJAI ir viens no cienījamākajiem un daudzgadīgākajiem koncertcikliem – konkursiem, kuros piedalās mūzikas skolu audzēkņi, tostarp arī no Bauskas. Šogad savus talantus tur rādīsim sestdien, 23.martā.

Otrdienas pievakarē par to sanākušajiem Bauskas MMS Mūzikas nodaļas zālē vēstīja direktores vietniece Inita Idere – Bankava. Viņa ieskicēja šī konkursa vēsturi, kas aizsākusies 1991.gadā. Pedagoģes novēlējums – lai visi mūsu skolas “sūtņi” , kas sestdien dosies uz Rīgu, izbaudītu visus trīs šī konkursa etapus!

Bet pirms tam gandrīz visiem, kas sestdien dosies uz Rīgas Latviešu Biedrības namu, izbaudīt konkursa gaisotni bija iespēja tepat mājās. Bažīga saskatīšanās ar pedagogiem, neliels mulsums kādā ne tik precīzi apgūtā taktī, drošības sajūta, ka daudz jau padarīts, bet vēl ir laiks – tās bija valdošās emocijas šajā pirmskonkursa koncertā. To klausījās pedagogi, skolas vadība, kā arī vairāku audzēkņu vecāki. Stresa noturības un repertuāra apguves pārbaude izturēta godam, to pēckoncerta sarunā ar dalībniekiem atzīst I.Idere – Bankava.

Te arī viņi, par kuriem turēsim īkšķus sestdien: Mefodijs Kurdiševs, 2.klavieru kl., ped. I.Rozentāle; Ramona Balakāne, 2.flautas kl., ped. I.P.Briņķe; Elza Graudiņa, 2.klarnetes kl., ped. K.Lubovs; Sandris Vecvagars, 2.trompetes kl., ped. A.Dziļums; Dārta Garā, 2.saksofona kl., ped. K.Lubovs; Ralfs Kapkalns, 5.ģitāras kl. un Keita Maldute, 6.ģitāras kl., ped. L.Krasņikovs; Amanda Pučure, 6.flautas kl., ped. L.Meždreija; Viktorija Tjuha, 7.vijoles kl., ped. A.Avotiņa. Koncertmeistares – Evija Bonāte un Ineta Rozentāle. Katrs konkursa dalībnieks izpildīs divus savai vecuma grupai pietiekoši apjomīgus un sarežģītus skaņdarbus, protams, bez nošu atbalsta.

Sestdien viss atkarīgs no labi padarītā darba, kripatiņas veiksmes un mūsu atbalsta konkursantiem domās. Lai top!

Close Menu