BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

No baroka līdz filmām – otrdienas vakara muzikālais ceļojums

No baroka laika skaņdarbiem līdz smeldzīgai kinofilmu mūzikai – šo ceļu mūzikā izstaigājām kopā ar jaunajām mūziķēm Intu Paulu Briņķi (flauta), Aneti Duntavu (flauta), Silvu Kampu (čells) un Diānu Katiņu (klavieres).

Šis koncerts bija mūsu skolas flautas pedagoģes Intas Paulas Briņķes izlolota dāvana skolas audzēkņiem un visiem, kam tuva šī instrumenta spēle. Apjomīgajā programmā pedagoģe kopā ar savām skatuves un studiju kolēģēm bija iekļāvusi Georga Filipa Telemana, Domeniko Skarlati, Volfganga Amadeja Mocarta u.c. klasiķu skaņdarbus. Savukārt kinomūziku pārstāvēja Džeimsa Viljamsa melodija no filmas “Šindlera saraksts”. Interesanti bija dzirdēt arī Jāņa Lūsēna skaņdarbu “Astorija” no filmas, kas tā arī netika uzņemta. Koncerts tā klausītājiem bija arī ne tikai emocionāls baudījums, bet arī gana izzinošs, jo skaņdarbi tika papildināti ar interesantu stāstījumu par to tapšanu un autoriem.

Ar flautas spēli koncertā iepriecināja arī audzēknes Amanda Pučure un Elīza Ķēniņa. Meitenēm piedalīšanās koncertā bija iespēja slīpēt savu meistarību, gatavojoties konkursiem. Kā vienmēr – atbalstošas bija koncertmeistares Ineta Rozentāle un Evija Bonāte, kā arī flautas pedagoģe Laura Meždreija.

Paldies jaunajām un topošajām māksliniecēm par muzikāli piepildīto otrdienas pievakari!

Close Menu