BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Pateicība labākajiem – 90 zelta kilogramos

Starp diviem izlaidumiem – 1.jūnijā Bauskas KC notika zelta panākumu kilogramu saņemšana. To bija vairāk kā 90. Un visi tie liecināja par darbu, pacietību, uzņēmību un veiksmīgu sadarbību starp audzēkni, pedagogu un ģimeni. Pārpildītā zāle liecināja par sveicamo un sveicēju lielo pulku.

Šajā labvēlīgajā atmosfērā skolas vadība – direktore Anita Velmunska un viņas vietnieki Inita Idere – Bankava un Ainārs Pastors sumināja tos audzēkņus, kuru vārdi izskanējuši tālāk par skolas sienām, tālāk par Bausku un pat par Latviju. Anita Velmunska savā ievadrunā ieskicēja svarīgāko skolas darba un emocionājā dzīvē : “Visu gadu esam cītīgi strādājuši, lai varētu šodien būt kopā svētku brīdī. Citam šis gads ir bijis  vieglāks, citam smagāks, svarīgāks, kādam veiksmīgāks, kādam skanīgāks, citam krāsaināks, bet  40  audzēkņiem  tas ir bijis noslēdzošais gads skolā.

Šajā reizē, godinot labākos audzēkņus un paldies sakot jums, vecāki un skolotāji,  turpinām  tēmu “kilograms mūzikas un mākslas”, kurā, mūsuprāt,  simboliski var attēlot un ietvert daudzus aspektus – mūzikas, mākslas nozīmi un svarīgumu, kā arī to, ka viss lielais sākas no mazā.

Priecāsimies par mūsu audzēkņu panākumiem konkursos – gan starptautiskos,  gan valsts līmeņa, gan reģiona, kā arī leposimies ar tiem audzēkņiem, kuri ir parādījuši lielisku sniegumu un rezultātus ikdienas mācību procesā. Esam bijuši aktīvi kultūrvides uzturētāji  savā pilsētā un novadā. Esam startējuši projektu konkursos gan apkārtnes labiekārtošanā, gan koncertdzīves bagātināšanā. Šogad īpaši lepojamies ar Kultūras ministrijas balvas saņēmēju  – mākslas nodaļas audzēkni Anci Ēriku Ezeriņu un viņas  skolotāju Signi Pansovu. Neizsakāms prieks un lepnums  par Viktorijas sasniegumiem Valsts konkursa reģiona posmā vijoļspēlē, par Nikolas, Ditas un Tīnas sasniegumiem Valsts konkursā mākslā, lepojamies ar otro labāko Latvijas ģitāristu Ralfu, ar jaunajiem, starptautiski atzītajiem  māksliniekiem  Elīzu, Hannu, Rodrigo, Sofiju, Evelīnu un vēl un vēl…”

Pēc šī emocionālā ievada sākās un teju divas stundas turpinājās zelta panākumu kilogramu saņemšana. Ar gandrīz katru no apsveiktajiem šajā brīdī kopā bija arī viņa stiprais plecs – tuvinieki, kopā tapa arī foto. Par muzikālo noformējumu gādāja trio “Lignum” – Klēra Kuļikauska (flauta), Kate Kalniņa (oboja) un Daniela Grugule (klavieres).

Kad visi kilogrami bija atraduši savus īpašniekus ( laureāti un konkursi, kā arī mācību izcilnieki – šeit), sekoja direktores novēlējums : ” Mūsu skolas likumi- priecāties par  saviem un citu sasniegumiem, respektēt sevi un citus, samīļot  ar smaidu un  skatienu, lepoties, būt par atbalstu, būt pateicīgiem par visu, kas mums ir, dalīties savos sapņos, neraizēties par niekiem, mācīties vienam no otra, novērtēt katru kopā būšanas mirkli, lasīt labas grāmatas un spēlēt skaistas melodijas, izkrāsot ikdienu,  kopā svinēt darbadienas un svētkus!”

Svētku prieks par padarīto lai izdaiļo turpmāko vasaras atpūtu un ļauj krāt spēkus turpmākai izaugsmei!

Close Menu