BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Lietuviski un latviski – mūzikas valodā

28.aprīlī izskanēja sadraudzības koncerts Rundāles pilī. Tajā kopīgi muzicēja Biržu, Kedaiņu, Bauskas Mūzikas un mākslas skolu audzēkņi un Biržu kultūras centra deju kolektīvs “Raytitinis” un skolu pedagogi.

Lietuviešu draugi uz Rundāli bija atveduši ne tikai virkni azartisku priekšnesumu kā mūzikā, tā dejā, bet arī sveicienus Bauskas Mūzikas un mākslas skolas 65.dzimšanas dienā. Tas izskanēja “Daudz baltu dieniņu” lietuviskajā versijā.

Biržu V.Jakubena mūzikas skolas instrumentālais ansamblis savu priekšnesumu lielākoties veidoja kopā ar deju kolektīvu “Raytitinis”. Tas tik ļoti iederējās Rundāles pils atmosfērā, ka piesaistīja ne tikai skatītāju, bet arī pils apmeklētāju uzmanību.

Savukārt Kedaiņu mūzikas skolas audzēkņu izpildītie skaņdarbi uzrunāja gan ar klasisku nopietnību, gan pavasarīgu svaigumu un rotaļīgumu. To īpaši varēja izjust flautistu ansambļa sniegumā.

Bauskas MMS koncertā pārstāvēja Keita Maldute (ped.L.Krasņikovs), Evelīna Āboliņa (ped. L.Meždreija), Viktorija Tjuha (ped. A.Avotiņa), Kristers Pērkons (ped. A.Rušmane), Kate Kononova (ped. L.Kārkliņa), kā arī vijolnieku ansamblis (ped.A.Avotiņa). Koncertmeistare bija Evija Bonāte.

Ieskatieties galerijā un arī jūs sajutīsiet šī koncerta īpašo atmosfēru!

Close Menu