BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Ģitārspēli demonstrē mācību koncertā

Ceļā uz skolas 65.dzimšanas dienu ir arī mūsu skolas ģitārspēles apguvēji. Mācību koncertu pirmdienas pievakarē bija sarūpējuši pedagogi Lauris Krasņikovs un Paulis Straume kopā ar saviem audzēkņiem. Šajā muzikālajā notikumā satikās tikko apgūta prasme un biklums to parādīt ar spēju aranžēt savu iemīļoto skaņdarbu.

Koncertā muzicēja Laura Krasņikova audzēkņi Amēlija, Olivers, Olafs un Deniss (1.kl.), Beāte un Ralfs (4.kl.), Kristiāns un Rinalds Jānis (5.kl.). Savukārt Pauļa Straumes “skolu” demonstrēja Sabīne un Estere (1.kl.), Madara un Katrīna Anna (2.kl.), Rūdolfs Gustavs (4.kl.). Saspēli ansamblī publikai rādīja Beāte un Ralfs. Gandrīz katrs no viņiem izpildīja divus skaņdarbus, par kuriem saņems arī vērtējumu. Protams, ka vislabākais vērtējums bija no vecākiem, kas kuplā pulkā piedalījās koncertā un atbalstīja jaunos izpildītājus.

Ģitāra ir ļoti prasīgs instruments, kas paģēr no izpildītāja lielu uzmanību ne tikai, izpildot skaņdarbu, bet arī, sagatavojot uzstāšanās vidi un apčubinot pašu instrumentu. Ja viss ir izdarīts labi, tad klausītājs tiek apbalvots ar skaistu un melodisku izpildījumu. Šīs visas nianses tiek apgūtas rūpīgā darbā, reizēm apgūšana turpinās arī koncertā. Jāprot uzstāties pašam, kā arī ar pietāti un cieņu izturēties pret citiem koncerta dalībniekiem, arī to mācāmies.

Paldies stīgu meistariem, kas mācās aizkustināt klausītāju dvēseles stīgas!

Close Menu