BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Valsts konkursa “Apģērbs ir vēstījums” pasākumos Liepājā piedalās pārstāvji arī no Bauskas MMS

Bauskas MMS Mākslas nodaļas audzēkņiem un pedagogiem šonedēļ radošs un rūpīgā darbā pelnīts izbrauciens, kas noticis , pateicoties mūsu audzēkņu dalībai Latvijas profesionālās ievirzes izglītības programmas “Vizuāli plastiskā māksla” Valsts konkursā un izstādē “Apģērbs ir vēstījums”. Valsts konkursam mūsu Mākslas nodaļa iesniedza 4 pieteikumus. No tiem ievērību guvusi kolekcija, ko veidojušas Nikola Šikova, Dita un Tīna Zaļkalnes, kolekcijas nosaukums “You’re the only friend I need”. Meiteņu pedagoģe ir Svetlana Rājeva.

Lūk, viņas emocionālais stāstījums par šo notikumu: “19 mūsu skolas audzēkņi kopā ar dažiem Pilsrundāles MMS audzēkņiem devās uz Liepāju. Tur Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā apskatījām Valsts konkursa “Apģērbs ir vēstījums” izstādi – planšetes, T-kreklu kolekcijas, kolekciju video. Zibens ātrumā apskatījām skolu un uzzinājām par mācību iespējām šeit. Brīvajā laikā devāmies apskatīt Liepāju, priecājāmies par būšanu pie jūras, viļņu šalkām, krastā izskalotajiem gliemežvākiem, pikniku kopā ar vārnām un kaijām. Pludmalē apskatījām iespaidīgo vides objektu – burtus “Liepāja”. Tika pabūts pie “Spoku koka” un Latvijas mūziķu slavas alejā. Mācījāmies Liepājas himnu “Pilsēta, kurā piedzimst vējš”, apskatot visa Kūrmājas prospekta garumā himnas tēlu skulptūras – laivinieku, vārnu, dzintara latviešus, telefonistu un cilvēku mežu. Paberzējām vārnas knābi uz atgriešanos Liepājā, jo lielākai daļai audzēkņu šī bija pirmā ekskursija uz Liepāju un radās vēlme atgriezties atkal. Priecājāmies par ceļā redzētajiem lielajiem sienu gleznojumumiem.
Dienas noslēgumā “Lielajā Dzintarā” piedzīvojām galveno dienas pasākumu – modes skati, kurā tika demonstrētas ap 45 laureātu kolekcijas no visas Latvijas, arī no mūsu skolas. Tērpus demonstrēja Liepājas jaunieši.
Par bērnu drošību un labsajūtu gādāja skolotājas Olita Dzelzkalēja, Aija Ušerovska, Svetlana Rājeva, Gundega Liepa un Inese Mežkaze. Mājupceļā mūs vadīja Aijas Ušerovskas pamanītais pilnmēness apelsīns.”

Pedagogi un audzēkņi bija gandarīti par iespēju pabūt Liepājā un šajā nozīmīgajā pasākumā.

Close Menu