BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Sestdienas partitūra

Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu klašu audzēkņi sestdien, 10.decembrī sniedza savus priekšnesumus tradicionālajā Ziemassvētku koncertā vecākiem. Vienotu koncerta satvaru veidoja augstākminēto instrumentu spēles metodiskās komisijas vadītājs Aigars Dziļums, raksturojot katra instrumenta vietu vienotā orķestra partitūrā. Orķestris gan sestdien neskanēja, visi audzēkņi muzicēja individuāli.

Pedagogi paši pieteica audzēkņus un skaņdarbus. Flautas spēli demonstrēja pedagoģes Lauras Meždreijas audzēknes Estere un Elza (bija pirmā uzstāšanās reize!), Māra un Lauma. Intas Paulas Briņķes flautistu pulciņš arī bija gana kupls – Ramona, Karlīna, Madlēna (1.klase), Grēta, Alise un Marija.

Tālāk koncerta partitūru turpināja pedagoga Kristapa Lubova audzēkņi Elza, Dārta, Anete, Jānis un Everita. Pedagogs priecājās gan par pirmklasnieku drosmi, sperot pirmos soļus uz skatuves, gan par Everitas (7.kl.) izaugsmi līdz prasmei atskaņot džeza skaņdarbus un improvizēt.

Trompetistu rindas gan nedaudz bija paretinājusi saaukstēšanās, tālab koncertēja Sandris un Elgars.

Sitaminstrumentu pavēlnieks mūsu skolā ir pedagogs Ikars Ruņģis. Koncertā goda vietā bija marimba. Prasmi no tās izvilināt mūziku rādīja Valters, Mārtiņš, Jēkabs, Roberts, Rolands, Olivers, Iveta, Ģirts un Valentīns.

Sestdienas pārsteigums noteikti bija absolventes Evelīnas Ģeidānes priekšnesums koncerta izskaņā.

Koncertmeistares šajā reizē bija Evija Bonāte, Alise Anna Bubindusa, Ieva Vaivare un Ineta Rozentāle.

Skolas direktore pateicās audzēkņiem un pedagogiem par darbu, vecākiem par atbalstu un klātbūtni gan ikdienā, gan svētkos.

Paldies konferansjē Aigaram Dziļumam par nepiespiesto un lirisko atmosfēru un dzejas rindām, kas tik ļoti piestāvēja pasakaini sniegainajai dienai, kad koki tērpjas baltās mežģīnēs un jūtama īsta Ziemassvētku elpa. Lai pārdomu un miera pilns šis laiks!

Close Menu