BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Izskan Pavasara koncerts

29.marta pievakarē Mūzikas mājas zālē atgriezās Koncertsajūta. Tik ilgi gaidīta un sagaidīta. Tā nāca kopā ar muzicētājiem, klausītājiem, pedagogiem. Tā nāca kopā ar līdzjūtību un spēka vārdiem Ukraiņu tautai, kuras himna izskanēja divreiz – pūtēju orķestra un kora izpildījumā.

Pandēmijas laiks, attālinātās mācības, dzīve starp ekrāniem – tas viss uz pusotru stundu bija atkāpies. 13 individuālie izpildītāji un divi muzikālie kolektīvi atkal piepildīja zāli ar mūziku, kurā aizturētu elpu klausās gan vecāki, gan pedagogi. Pēc ilgāka pārtraukuma skatītāju priekšā muzicēja koris (ped.I.Bukša, I.Ūdre), putēju orķestris (vad.A.Dziļums), ģitāras klases audzēkņi Ralfs Kapkalns, Rinalds Leitāns, Keita Maldute (ped.L.Krasņikovs), Laura Krasņikova (ped.P.Straume), vijoles klases audzēkne Viktorija Tjuha (ped.A.Avotiņa), klavieru klases audzēkņi Zhuan Yang (Enzo) (ped.I.Rozentāle) un Kate Kononova (ped.L.Kārkliņa), K.Lubova audzēkne Everita Kampiņa (saksofona klase), A.Rušmanes audzēknis akordeona klasē Kristers Pērkons, trompetisti Marks Maro Strazdiņš un Renārs Konjuševskis (ped.A.Dziļums). Pirmais koncerts bija sitaminstrumentu klases audzēknim Robertam Markevvicam (ped.I.Ruņģis). Šiem jaunajiem izpildītājiem tas bija savdabīgs eksāmens ar klausītājiem par iespēju piedalīties konkursā- koncertciklā “Talants Latvijai”. Bauskas MMS pārstāvju uzstāšanās paredzēta 9.aprīlī. Pēc koncerta par svarīgās uzstāšanās dalībniekiem “šķēpus lauzīs” ekspertu komisija.

Paldies koncerta dalībniekiem no klausītājiem – par augstvērtīgo sniegumu, drosmi, spēju “noķert” mūkošu skaņdarbu pēc izturētas pauzes, par izturību un – īstu koncertu šeit un tagad! Lai veicas “Talans Latvijai ” konkursā!

Close Menu