BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Pedagogi apspriežas, lemj un iedvesmojas pirms kārtējā darba cēliena

Jauns mācību gads – tās ir jaunas ieceres, plāni, noteikumi un notikumi. Tās ir arī apspriedes, sarunas un lēmumi. Tālab 30. augustā notika Pedagoģiskās padomes sēdes BMMS Mūzikas un Mākslas nodaļās. Direktore Anita Velmunska, viņas vietnieki Inita Idere – Bankava un Ainārs Pastors  un skolotāji apsprieda skolas 2021/2022. mācību gada darbības pamatmērķus un uzdevumus.

Tika apspriesti un saskaņoti aktuālie normatīvie dokumenti. Sanāksmju dalībnieki īpašu uzmanību veltīja darba organizācijai un epidemioloģiskās  drošības pasākumiem klātienes mācībās. Mākslas nodarbībās sejas maskas drīkst nelietot tikai sagatavošanas grupas bērni un audzēkņi, kuri mācās vispārizglītojošo skolu 1. -3. klasē. Pārējiem mākslas nodaļas skolēniem sejas maskas gan mācību stundās, gan skolas koplietošanas telpās ir obligātas. Vakcinētie skolotāji maskas var lietot pēc izvēles. Arī Mūzikas nodaļā jāievēro atbilstoši noteikumi. Ar tiem detalizēti iespējams iepazīties skolas mājas lapas sadaļā “Dokumenti”.

Mūzikas nodaļas pedagogi un audzēkņi mācību gada sākuma pasākumā skolas pagalmā satiksies 3.septembrī.  Mākslas nodaļas 1.klases  audzēkņiem un vecākiem jaunā mācību gada sarīkojums 2. septembrī arī notiks ārā, bet 2. – 6. klases jauniešiem nodarbības sāksies pirmdien, 6. septembrī. Šogad mākslas nodaļā ir uzņemti 25 bērni, bet mūziku padziļināti sāks apgūt 19 audzēkņi.

Augusta nogalē BMMS mūzikas un mākslas nodaļas pedagogi piedalījās izglītojošā ekskursijā. Viņi apmeklēja vasaras plenēra darbu izstādi Mazajā Mežotnes muižā, ko rīkoja nama īpašniece Regīna Deičmane  – komponista Pētera Vaska fonda līdzdibinātāja. Plenērā piedalījās arī multimākslinieks Atis Jākobsons –  BMMS mākslas nodaļas absolvents. 

Vēl skolotāji apmeklēja  mūziķa Igo mūzikas un mākslas centru „Ceplis” Mežotnes pagastā. Industriālā mantojuma vidē Igo un māksliniece, Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore  Gita Straustiņa veido  iedvesmojošu mākslas telpu.  Tā ir pieejama ikvienam, lai īstenotu radošās ieceres. Šeit atrodas svēpētās keramikas ceplis, darbnīcas, skaņu ierakstu studija, koncertu  konferenču, izstāžu  zāle,  brīvdabas koncertzāle. Ar mākslas centra darbību skolotājus iepazīstināja Gita Straustiņa.

Kādreizējās kaļķu dedzinātavas ēkā Igo un Gita ir iekārtojuši informatīvu izstādi par ražotnes vēsturi. Otrā ēkā, kuras atjaunošana turpinās, izvietota keramiķu un stikla mākslinieku šīs vasaras plenēra izstāde, bet trešajā namā atrodas Igo grafikas un īpašā tehnikā dekorētu trauku ekspozīcija, kā arī keramikas un porcelāna darbnīca. Suvenīru veikaliņā var iegādāties originālus mākslas priekšmetus. Mūzikas un māslas centra jaunie īpašnieki aktīvi iesaistās dažādos projektos . Centra aktivitātēs ir piedalījušies   arī Bauskas un apkārtnes mākslinieki  Pēteris Līdaka, Laura Matilde Ikerte, Ainārs Pastors.

Augusta izskaņā gūtās pozitīvās emocijas palīdzēs iedvesmoties jaunajam darba cēlienam. Lai izdodas būt radošiem, pacietīgiem un gaišiem!

Close Menu