BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Enzo gūst atbalstu flīģeļa iegādei un gatavojas ārzemju koncertam

Jau vēstījām, ka 2019.gada pavasarī Bauskas MMS klavieru klases audzēknis Zhuen Yang (Enzo) kopā ar citiem mūsu skolas pārstāvjiem piedalījās koncertciklā – konkursā “Talants Latvijai”.  Toreiz talantīgo Bauskas puisi ievēroja ne tikai žūrija, izvirzot uz nākamo kārtu. Zālē atradās arī fonda  VIVAT Verwaltungs GmbH nodaļas VIVAT Future pārstāve Inga Iesalniece. Fonda ievērību toreiz izpelnījās arī Enzo. Par šo fondu zināms, ka tā darbība aizsākusies 2016. gadā. Kopš tā laika ir tikuši sponsorēti un atbalstīti daudzi talantīgi bērni, kuriem palīdzēts viņu izaugsmes ceļā. Zēnam tika piedāvāts pieteikties atbalstam. Atbalsta formas ir dažādas – iespēja iegādāties instrumentu, piedalīties kādā prestižā konkursā vai apmeklēt fonda apmaksātas meistarklases pie ievērojamiem pasniedzējiem. Kopā ar pedagoģi Inetu Rozentāli toreiz tika lemts, ka Enzo, kā jau topošam mūziķim, visnepieciešamākais būtu labāks instruments.

2020.gada septembrī tika izveidota prezentācija, kurā bija jāiekļauj gan Enzo mācību darba un panākumu apraksts, gan jāraksturo savi karjeras mērķi. Šādu mērķu Enzo ir daudz un tie ir visai ambiciozi, tas, protams, liecina par Enzo ģimenes nopietno attieksmi pret dēla nākotni un izglītību. Kad apraksts tika nosūtīts, Enzo Rīgā tikās ar fonda pārstāvjiem un prezentēja sevi klātienē.

Pedagoģei I.Rozentālei (un visai BMMS!) par prieku janvāra beigās saņēmām ziņu, ka Enzo piešķirta ievērojama naudas summa klavieru iegādei. Kopā ar ģimeni un pedagoģi Enzo mūzikas instrumentu salonā Rīgā izvēlējās sev tik nepieciešamo instrumentu. Turpmāk klavierstundas notiks, izmantojot mazo flīģeli “Estonia”. Savu iepriekš lietoto instrument Yang ģimene ir nodevusi Mūzikas skolas rīcībā.

Bet ar šo visu aprakstīto šis veiksmes  stāsts nebeidzas. Enzo vēl priekšā ir ceļojums uz Vācijas pilsētu Minheni, kur būs jāuzstājas kopā ar saviem vienaudžiem, kas arī guvuši fonda atbalstu. Tā ir Em.Dārziņa Mūzikas vidusskolas Pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu nodaļas audzēkne Sonja Misiņa un balles deju pāris no Somijas. Viņiem kopā būs jāveido un jāizpilda vienots priekšnesums – “Pie skaistās, zilās Donavas” – austriešu komponista Johana Štrausa II valsis.  Būs jāmuzicē arī atsevišķi. Šis brauciens bija paredzēts janvāra beigās, tomēr epidemioloģisko ierobežojumu dēļ tas ir atlikts. Protams, tiklīdz būs iespējams, Enzo dosies ceļā.

Priecājamies kopā ar Enzo, ka sperts vēl viens solis jaunā talanta slīpēšanā. Vēlam izturību, pacietību un veselību, gaidot šo aizraujošo notikumu topošā mūziķa karjerā! Paldies pedagoģei Inetai Rozentālei par iedvesmu un pacietīgo darbu un Enzo ģimenei par skolas atbalstīšanu!

Close Menu