BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Tekstilijai “Gaismas atspulgi” – godalga

Paziņoti 2. Starptautiskā bērnu un jauniešu šķiedrmākslas konkursa “Skaņu palete” rezultāti. Bauskas mūzikas un mākslas skolas (BMMS)  šī gada absolventes Unas Saukumas izteiksmīgajai un teicami izstrādātajai tekstilijai “Gaismas atspulgi” žūrija piešķīra 1. vietu.

Konkurss bija veiksmīgs arī BMMS  5. klases audzēknei Elīnai Salmiņai. Viņa par  darbu “Divi eņģeļi” saņems veicināšanas balvu. Tekstilmākslas skolotāja Iveta Līdere priecājas par meiteņu panākumiem un uzsver, ka 2019./2020. mācību gada pavasarī  konkursam “Skaņu palete” tika nosūtīti 12 lieliski darbi, kas darināti šķiedrmākslas dažādās tehnikās.

Taču pats svarīgākais  izstrādes procesā bija mākslas un mūzikas sintēzes meklējumi. Katrs audzēknis izvēlējās vienu skaņdarbu, ko klausoties, vizualizēja iespaidus. Vispirms tika zīmētas skices, apspriestas idejas. Pēc tam jaunieši savam mākslas darbam izvēlējās piemērotu tekstilmākslas tehniku. Unas Saukumas un Elīnas Salmiņas  tekstilijas darinātas, kombinējot vairākus paņēmienus.

Mārupes mūzikas un mākslas skolā 30. oktobrī paredzēta konkursa “Skaņu palete” uzvarētāju godināšana, kurā piedalīsies arī skolotāja Iveta Līdere un viņas audzēknes. 

Konkursa “Skaņu palete”, ko rīko Mārupes mūzikas un mākslas skola, laureātes pērn bija Čelsija Bērtelsone un Samanta Viktorija Čikste. Šogad viņas absolvēja BMMS. 

Close Menu