BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Mākslas nodaļas audzēkņi dodas izstāžu jūrā

Sestdiena, 9.marts, bija ļoti piesātināta Mākslas nodaļas audzēkņiem un pedagogiem. Pirms skolēnu pavasara brīvlaika gandrīz 40 audzēkņu devās mākslas izstāžu “ekspedīcijā” uz Rīgu.

Kopā ar audzēkņiem bija direktores vietnieks Ainārs Pastors, kā arī pedagoģes Mārīte Šulce, Signe Pansova, Gundega Liepa, Aija Ušerovska un Svetlana Rājeva. Kā stāsta pedagoģes, tika apmeklētas visas aktuālās izstādes Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā.

Mākslas muzejā tika iepazītas mākslinieku J.Grosvalda, V.Purvīša, B.Delles un A.Jurjānes personības un daiļrade. Liels pārdzīvojums bija atrasties mākslas dižgaru darbu tuvumā, tos pētīt, salīdzināt ar tikai reprodukcijās redzēto. Kāds (pačukstēsim, ka Andrejs!) pat bija līdzīgs pašam Grosvaldam!

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tika apmeklēta Rotu mākslas biedrības izstāde “Skārien-jūtīgs”. Pedagogi atzīst, ka audzēkņiem (īpaši 1.-3.klašu!) vislabāk patika darboties dizaina darbnīcā un pamēģināt kaut ko nebijušu. Šajā muzejā tika izstaigāti arī pārējie ēkas stāvi un aplūkotas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

Vispilnīgāko priekšstatu par to, cik interesanti, izglītojoši un piepildīti pagāja šī diena, iespējams gūt pedagoģes S.Rājevas videoprezentācijā. Tā skatāma šeit – https://failiem.lv/f/hbhgk67nm5.

Close Menu