BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Ints Vanags un Romāns Teterovskis? Nē? Otrādi!

Spēles – konkursa “Dziedot dzimu , dziedot augu” dalībniekiem 13.novembra novakare pagāja, meklējot atbildes uz visdažādākajiem ar mūziku un mākslu saistītiem jautājumiem. Par šādu izglītojošu nodarbi vecāko klašu skolēniem jau otro gadu rūpējas Mūzikas teorijas nodaļas vadītāja Ieva Ūdre kopā ar pedagoģi Jolantu Veršinsku. Jautājumus par mākslu sagatavoja pedagoģe Gundega Liepa, Mākslas nodaļas dalībniekus atbalstīja arī Aija Ušerovska. I.Ūdre ir pārliecināta, ka vislabākā mācīšanās norit tad, kad gan pedagogam, gan audzēkņiem ir interesanti, nedaudz citādāk kā mācību stundā.

Piecas komandas, kuru sastāvā bija gan Mūzikas, gan Mākslas nodaļas audzēkņi, demonstrēja savas zināšanas par dažādām tēmām. Visvairāk jautājumu, kā jau Dziesmu svētku gadā, bija tieši par šo latviešu tautai tik svarīgo kultūrnorisi un kustību, kā arī ar to saistītajām personībām. Protams, ka vajadzēja arī “atpīt” divas kopā savijušās tautasdziesmas, kā arī sakārtot sajukušās taktis atbilstoši tautasdziesmām . Konkursā tika izmantotas arī gadžetu iespējas – zem QR koda un aplikācijās paslēpti uzdevumi. Tā vajadzēja atbildēt uz āķīgiem jautājumiem par animācijas filmām un to mūziku un māksliniekiem, kā arī par dažādām kultūras norisēm, komponistiem un māksliniekiem.

Zālē atradās arī komandu līdzjutēji – skolasbiedri, skolas vadība un vairāki pedagogi. Viņiem arī bija iespēja piedalīties konkursā. Visaktīvāk to izmantoja skolas direktore Anita Velmunska. Savus iegūtos punktus līdzjutēji dāvināja komandām. Visu rūpīgi pierakstīja šī pasākuma “lietvede” Paula Lakstīgala. “Ritenuto”, “Valentinus”, “Īstie patrioti”, “LARVR” vai “Kvarta”- kurai no komandām būs veicies vislabāk? To uzzināsim Valsts svētkiem veltītajā koncertā ceturtdien, 16.novembrī.

Close Menu