BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Konkursā “Ūdensdievam uz pleciem”- Atzinība

Jūrmalas Mākslas skolas organizētajam XX Starptautiskajam vizuālās mākslas konkursam “Es dzīvoju pie jūras” 2023. gadā tika iesūtīti 1233 darbi no 144 izglītības institūcijām no 12 valstīm – Ukrainas, Bulgārijas, Igaunijas, Itālijas, Ķīnas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Turcijas un Latvijas. No ārvalstīm skola saņēma 513 un no Latvijas – 720 darbus. Konkursa tēma šogad bija “Ūdensdievam uz pleciem”, apakštēmas: “Personīgie mīti un leģendas” un “Spēles un rotaļas”. Konkurss jau otro reizi ir iekļauts Starptautiskās jūras tematikai veltītās biennāles “Marīna 2023” norišu sastāvā.

8-13 g.v. dalībnieku grupā Atzinību ieguvis Bauskas Mūzikas un mākslas skolas audzēknes Endijas Nikolas Kreitenbergas Tekstila darbs “Duets jūras viļņos”, kas veidots vaska batikas tehnikā un papildināts ar aplikāciju.

Konkursam bija nosūtīti arī citu audzēkņu darbi: Marta Ščegoļeva (9 g.) “Zilajā jūras dzelmē”; Alise Irmane (10 g.) “Brīnumjūras bruņurupucis”; Andrejs Tirols (10 g.) “Jūras sardze”; Estere Veršūne (11 g.) “Izbrīnītais astoņkājis”; Paula Rodeviča (11 g.) “Ballīte jūrā”; Anna Drobiļenko (12 g.) “Medūzas noslēpums”; Gustavs Jundzis (13 g.) “Ēzelīša Patroviča jūra ūdens glāzē”; Emīlija Šūpulniece (13 g.) “Jūras dieva azotē”; Estere Kampuse (15 g.) “Guldzošā dzīle”.

Informāciju sniedza pedagoģe Svetlana Rājeva.

Close Menu