BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Trīskāršs prieks mazajām pianistēm!

No XI Mazpilsētu un lauku mūzikas skolu 2.– 4.klašu pianistu konkursa Dobelē atgriezušās divas priecīgas meitenes, divas priecīgas skolotājas, jo nopelnītas divas 3.vietas!

Pedagoģes Līgas Jaunliniņas audzēkne Elīza Lediņa un Elizabete Upelniece, kuras skolotāja ir Ligita Kārkliņa, ir priecīgas par sasniegto. Trešā vieta šādā konkursā un konkurencē ir ievērības cienīgs notikums mazo pianistu izglītības ceļā.

Konkursā katrs dalībnieks izpildīja divus skaņdarbus. Tika vērtēta tēlainība un izteiksmība, kompozīcijas stila izpratne, atskaņošanas tehniskā kvalitāte, muzikālā sacerējuma apguves pakāpe, mākslinieciskais sniegums un skatuves kultūra. Tas viss mūsu skolas audzēkņu izpildījumā tika saskatīts, tāpēc arī labs vērtējums.

Pedagoģe Ligita Kārkliņa stāsta: “2.klašu grupā bija 15 dalībnieku. Žūrijā- JVLMA docētāji Normunds Vīksne, Antra Vīksne, Ilze Arne. Dalībnieku profesionālais līmenis bija atšķirīgs – bija ļoti spoži sniegumi, kuri izcēlās ar sarežģītu repertuāru un profesionālu, izstrādātu tehniku, frāzējumu, skaņveidi. Dalībnieku vidū bija arī bērni, kuri mācījušies sagatavošanas klasē. Mūsu meitenēm šis bija pirmais konkurss, debija. Repertuāru Elīza un Elizabete sagatavoja pusotra mēneša laikā. Paldies abu meiteņu vecākiem par mājas darba organizēšanu un atbalstu. Novēlu audzēknēm nezaudēt interesi un turpināt pilnveidoties!” Pedagoģe Līga Jaunliniņa piebilst, ka abām meitenēm liels izaicinājums bija atskaņot Ilzes Arnes skaņdarbus no viņas jaunā albuma, jo komponiste bija žūrijā.

Sveicam meitenes un skolotājas!

Close Menu