BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

“Intervālu rotaļās” Engurē iegūst specbalvu

22.februārī Bauskas Mūzikas un mākslas skolas 6. klases audzēknes Lote Skuja, Robeta Stīrija, Viktorija Tjuha un Rūta Ģeidāne piedalījās Engures Mūzikas un mākslas skolas rīkotajā solfedžo konkursā “Intervālu rotaļas”. Līdzās vecāko klašu skolēniem no Talsiem, Tukuma, Ventspils, Kandavas, Sabiles un Engures risināja dažādus mūzikas teorijas uzdevums par intervāliem- veidoja, noteica, atrisināja un saklausīja tos, atbildēja uz “ātrajiem jautājumiem”, parādīja savu radošumu, sacerot melodiju, kā arī acīgumu, meklējot “tritonus”. Spēlē netrūka izaicinājumu, kas apliecināja, ka solfedžo “olimpiādē” ir vajadzīgas gan vispusīgas zināšana, gan ļoti dzirdīgas ausis, kā arī prasme strādāt komandā un rīkoties ļoti ātri. Meitenes atzina, ka sākumā bija nobijušās, jo pārējo skolu audzēkņi šķituši daudz vecāki, bet ar katru nākamo uzdevumu veicies aizvien labāk. Dažos pat iegūts maksimālais punktu skaits.
Šāda veida konkursā BMMS komanda piedalījās pirmo reizi, bet iegūtā pieredze un emocijas iedvesmoja arī pašām rīkot solfedžo konkursu. Tas nozīmē, ka solfedžo ir ļoti radošs process. Jo ne velti Engures pedagogu specbalvu par atraktīvāko priekšnesumu ieguva mūsu meitenes, kuras intervālu rotaļu tematiku savā vizītkartē “apspēlēja” repa un popmūzikas stilā.

Konkursa noslēgumā kopā ar Bauskas Mūzikas un mākslas skolas mūzikas teorijas un ritmikas pedagoģi Ievu Ūdri visi darbojās arī praktiski. Diena pagāja jautri, aktīvi un piesātināti. Konkursa organizatore bija Engures MMS muzikas teorijas nodalas vadītāja Arnita Freināte.

Informāciju sniedza Ieva Ūdre.

Close Menu