BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Piedzīvo tekstilmākslu iedvesmai un izaugsmei

Tekstilmākslas pedagoģe Svetlana Rājeva stāsta un informē, ka 12.septembrī Mākslas nodaļas 11 audzēknes tekstila stundu ietvaros  apmeklēja mākslinieces, LMA Tekstilmākslas katedras vadītājas Ievas Krūmiņas personālizstādi «Vēlmju lauks», kas apskatāma Mazajā Mežotnes pilī.

Meitenes bija sajūsmā gan par izstādi, gan par vietu, kur tā norit.

Vairākums atzinīgi novērtēja un favorītos ierindoja tieši klasiskos gobelēnus “Mēs. Viņi.” Tajos meitenes saskatīja dažādus tēlus – taureņus, kodes, 2 zemeslodes un pasaules apceļošanu. Gobelēns “Viator” raisīja siltuma noskaņu, saulrieta sajūtas, kādai tas atgādināja par mērķtiecīgiem sapņiem.

Vecāko klašu audzēknes prata novērtēt mākslinieces darba spējas un pacietību, jo arī pašas mācību ietvaros diegu pa diegam klasiskā gobelēna tehnikā izaudušas maza formāta darbus.

Izstāde iedvesmoja audzēknes arī savos darbos izmantot redzētās noskaņas, krāsu salikumus, noslēpumainību un meitenēs, kuras vēl nav mācījušās gobelēna tehniku, raisīja lielāku interesi par to.

Atzinīgi novērtēti un apjūsmoti arī darbi, kas veidoti autortehnikā no līdz nepazīšanai pārvērstiem atkritumiem.

Izstādes apmeklējums noslēdzās ar skolotājas vēlējumu katrai audzēknei piedzīvot arī savu darbu izstādi un iespēju iedvesmot citus.

Close Menu