BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Simfoniskas dienas Kolkā

Vairākiem Bauskas MMS audzēkņiem šī vasara paliks atmiņā ar muzikālu, piedzīvojumiem un aktivitātēm bagātu laikposmu, kas pavadīts kopā ar saviem līdzaudžiem bērnu un jauniešu radošajā nometnē “Kolka – 2022”.

Šīs nometnes darbība sākusies jau 1993.gadā. Tās gara un satura uzturētāji jau vairāk nekā 20 gadus ir mūzikas terapeite un Vecumnieku MMS direktora vietniece, pedagoģe Solvita Loka un Aigars Dziļums – Bauskas un Vecumnieku MMS pedagogs, savas profesijas entuziasts. Nometnes pamatmērķis gadu gaitā ir palicis diezgan nemainīgs – uzturēt un pilnveidot mūzikas skolā iegūtās instrumenta spēles prasmes, muzicējot kopā simfoniskajā orķestrī, muzicēt priekam, apgūt dažādu stilu un laikmetu skaņdarbus. Šogad īpašais plānotais rezultāts bija sagatavot koncertprogrammu 5. Latvijas Orķestru asociācijas festivālam, kas notiks 19./20. augustā Rojā.

Nometnes gandrīz 100 dalībnieku pulkā bija Vecumnieku, Baldones, Bauskas un Rīgas mūzikas skolu audzēkņi.

Kā pastāstīja Aigars Dziļums, nometnes dalībnieki bija aicināti atšķirīgā laika periodā darboties divās vecuma grupās – mazākie (7-12 g.v.) un lielākie (12-17 g.v.). Nometnes mājvieta bija Kolkas pamatskola. Dienas kārtība bija rūpīgi izplānota tā, lai līdzās darbam grupās, orķestru kopīgās muzicēšanas iemaņu apgūšanai atliktu laiks arī Kolkas skaistās pludmales “apdzīvošanai”. Daba bija parūpējusies par labvēlīgiem apstākļiem gan peldēm, gan citām aktivitātēm. Tas arī ar prieku tika izbaudīts. Vakaros arī bija izglītojošas aktivitātes – kinoseansi, viktorīnas. dažādas spēles.

Jaunizveidotie orķestri nodarbībās apguva vairākus savam vecumam atbilstošus skaņdarbus. Mazie iestudēja komponistes Jutas Bērziņas – Zīles skaņdarbu, bet jauniešu orķestris “Draugi” apguva muzikālās tēmas un fragmentus no kinofilmām “Karību jūras pirāti” un “Karalis Lauva”.

Jau tradicionāli nometnes audzinātāji un pedagogi ir gan abi augstākminētie pedagogi, gan paši agrāko gadu nometnes dalībnieki. Šādā ampluā pirmo reizi bija arī Bauskas MMS flautas klases absolvente Evelīna Ģeidāne. Viņas pārziņā bija “Mazās Kolkas” nometnes Bauskas MMS audzēkņi. Tika gādāts, lai visi visu pagūtu laikā, risinātas dažādas situācijas. Evelīnai tas padevās lieliski, vērtē skolotājs Dziļums.

Kopīgs vasaras piedzīvojums ļoti uzlabo darbu vēlāk, “iesēj” audzēkņos kopīgās muzicēšanas prieku, dod pārliecību par savām spējām, māca audzēkņus sadarboties un atbalstīt – tā par nometnes ieguvumiem kodolīgi teic pedagogs. Viņš ir sajūsmā par saviem audzēkņiem un kopīgi padarīto un piedzīvoto šajā vasarā.

Aigara Dziļuma iecere un nākamais projekts ir – noorganizēt Kolkā vasaras nometni tikai Bauskas MMS audzēkņiem. Vēlēsim pedagogam veiksmi un izdošanos!

Close Menu