BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Vijoļspēles paraugstunda

.. izskanēja Bauskas MMS zālē 27.maija pēcpusdienā. Upmalas ielā muzicēja Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas stīgu instrumentu spēles programmas vijoļspēles izlaiduma klases audzēknes Katrīna Siliņa un Agnese Greitāne. Katrīna ir mūsu skolas absolvente, par kuras gaitām mūzikā vienmēr priecājamies, arī šoreiz, kad vietējai publikai bija iespēja dzirdēt viņas un skolasbiedrenes Agneses mūzikas vidusskolas beigšanas eksāmena programmu. To palīdzēja atskaņot koncertmeistars Kaspars Bumbišs, bet klausītāju vidū līdzpārdzīvoja abu jauniešu pedagoģe, vijoles spēles nodaļas vadītāja Inese Štrāle.

Agneses un Katrīnas izpildījumā dzirdējām J.S.Baha, J.Sibeliusa, K.Sensānsa, E.Elgāra, J.Kalniņa un J.Ķepīša skaņdarbus vijolei.

Katrīna pēc koncerta dalījās savās sajūtās: “Šis koncerts man ir kā “Klīstošā holandieša” atgriešanās mājās pirms nākamā, vēl nezināmā ceļojuma mūzikā. Stāvot uz bērnībā tik tuvās un pazīstamās skatuves, beidzot sajutos pieaugusi. Bija prieks redzēt skatītājos pazīstamus un tuvus cilvēkus, pēc pandēmijas jauki redzēt smaidīgas sejas bez maskām. Bet pats jaukākais bija satikt savu vijoļspēles skolotāju Aivu Avotiņu, ar pateicību parādīt, kā viņas ieguldītais darbs šobrīd man dod spēku.”

Paldies par skaisto koncertu! Vēlēsim meitenēm labu izdošanos eksāmenā un gaidīsim jaunu tikšanos. Starp citu – tā nebūs jāgaida ilgi, jo, turpinoties koncertu ciklam “Dzimuši Bauskai”, dzirdēsim viņas 2.septembrī, kad plānots pirmais jaunās sezonas koncerts Bauskā.

Close Menu