BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Mākslas pedagogi vērtē otrā pusgada darbus

Mācību gada noslēguma svarīgākais, atbildīgākais un vērienīgākais notikums Mākslas nodaļā – audzēkņu darbu skate- izstāde. Ceturtdien, 19.maijā, direktores vietnieka Aināra Pastora vadībā pedagogi kļuva par savu audzēkņu izstāžu kuratoriem (un reizumis arī advokātiem!).

Savu audzēkņu otrā pusgada veikumu vētīja pedagoģes Signe Pansova, Aija Ušerovska, Mārīte Šulce, Olita Dzelzkalēja, Svetlana Rājeva un Lāsma Kondrāte.

Visos skolas gaiteņos un stāvos izvietotie darbi bija apliecinājums pedagogu un audzēkņu sadarbībai un mijiedarbībai. Ar lielu sirsnību un pietāti pedagogi raksturoja teju ikvienu darbiņu gleznošanā, zīmēšanā, darbā ar materiālu, tekstilmākslā, datorgrafikā un keramikā. Vislabākais rezultāts, protams, ir tad, kad talants iet roku rokā ar pacietību un lielām darbaspējām. Pedagoģes atzina, ka attālinātais darbs ir atstājis diezgan jūtamas sekas. Savukārt šobrīd audzēkņi izmanto katru iespēju, lai tiktos ar pedagogiem klātienē (protams, ir arī daži izņēmumi!), čakli piesakās uz praksi.

Ipašu stendu aizņēma medaļas, ko izgatavojuši L.Kondrātes audzēkņi, domājot par Bauskas MMS 65.jubileju. Notika arī neformāla balsošana par labākajām no tām. Medaļa, kas tiks atzīta par labāko, tiks “saražota” skolas dzimšanas dienas svinībām.

Apbrīnojama ir pedagogu prasme ar dažādām metodēm attīstīt audzēkņu radošumu, trenēt māksliniecisko redzējumu un tehnisko varēšanu. Īpaši spilgti izcēlās krāsainie kaligrāfijas darbi. Daudzi jaunie mākslinieki iedvesmojušies dabā, mūzikā, ievērojamu pasaules mākslinieku darbos. Mazāko klašu audzēkņiem tuva pasaku un fantāzijas tēlu pasaule, darbi top dažādu kultūras un mākslas objektu apmeklējumu iespaidā.

Galerijā – neliels ieskats izstādēs!

Close Menu