BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Seši laureāti vienā mākslas konkursā

Starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā “Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot”  godalgotas vietas un atzinību ir saņēmuši Bauskas mūzikas un mākslas skolas (BMMS) mākslas nodaļas audzēkņi Ance Ērika Ezeriņa,  Dārta Elīza Ezeriņa, Samanta Deģe – Groskopa, Estere Kampuse, Elīza Bundure  un Katrīna Kozlovska.

Konkursu jau trešo reizi rīkoja Jelgavas novada mūzikas un mākslas skola. Šogad tika piedāvāta tēma “Lauku sadzīves aina”. Glezniecības, grafikas, datorgrafikas darbus un fotogrāfijas konkursam  iesniedza  vairāki simti dalībnieku no Latvijas mākslas skolām, Lietuvas un Baltkrievijas, informē rīkotāji.

Gleznošanā otro vietu ieguva BMMS 6. klases audzēkne Samanta Deģe – Groskopa (skolotāja Mārīte Šulce), bet Dārtai Elīzai Ezeriņai  (skolotāja Mārīte Šulce)  speciālbalvas  par gleznu un datorgrafikas darbu ( skolotāja Aina Putniņa)  piešķīra SIA “Kalnclers”.

Grafikā otrā vieta piešķirta BMMS 4. klases audzēknei Katrīnai Kozlovskai, bet atzinība – 3. klases audzēknēm Esterei Kampusei un Elīzai Bundurei (skolotāja Olita Dzelzkalēja). Savukārt Ance Ērika Ezeriņa, kuras skolotāja arī ir Olita Dzelzkalēja,  saņems Jelgavas novada pašvaldības balvu.

Laureātu apbalvošana  29. oktobrī notiks Ģ. Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā.

Konkursā “Mākslinieka Ģederta Eliasa mīklu minot” BMMS audzēkņi jau ir piedalījušies divas reizes, bet tik bagātīgs balvu klāsts kā šogad vēl nav bijis.

Close Menu