BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Konkursam nosūta oriģinālus tekstildarbus

Bauskas Mūzikas un mākslas skolas (BMMS) mākslas nodaļas audzēkņu tekstilmākslas labākie darbi šomēnes tika  nosūtīti starptautiskajam konkursam „ Skaņu palete”. To rīko Mārupes Mūzikas un mākslas skola.

Šogad tekstilmākslas konkursa temats ir „Skaņu atkusnis”, lai veidotu padziļinātu izpratni par mūzikas un mākslas mijiedarbību. Audzēkņus konkursam gatavoja tekstilmākslas skolotāja Iveta Līdere. Viņa stāsta: „Šis temats mums bija jauns izaicinājums un vienlaikus veiksmīgs sadarbības piemērs ar BMMS citiem skolotājiem. Darba procesā izmantojām BMMS mūzikas pedagoģes Ievas Ūdres piedāvāto ritmikas nodarbību un citu uzstāšanos video, kā arī mākslas vēstures nodarbībās tapušo pētījumu „Sinestēzija”, kura autore ir mūsu skolas 2018. gada absolvente Baiba Līna Kirilko.

Katrs audzēknis izvēlējās konkrētu skaņdarbu, kuru klausoties, vizualizēja iespaidus. Skolēni apguva arī aplikācijas QR koda ģenerēšanu, lai  mūziku klausītos savās viedierīcēs. Visiem konkursa  darbiem ir pievienots kods, lai katru skaņdarbu, kas iedvesmoja autorus, varētu noklausīties žūrija. Dažādās tekstilmākslas tehnikās tika veidoti izteiksmīgi, oriģināli darbi. Skolēnu strādāja ar lielu aizrautību, konkursa temats viņus patiesi iedvesmoja.”

Audzēkņi Marta Tēraude, Einārs Ponomarjovs, Una Saukuma , Elizabete Rūta Spruntule, Arneta  Hegenbarte  Petrika, Justīne Budrevičus un Tīna Estere Karlshofa  batiku apvienoja ar japāņu dekoratīvo izšuvumu. Džesika Liepa un Adriana Koļago izvēlējās batiku, papildinot kompozīciju ar mežģīnēm un dekoratīvām lentītēm. Savukārt Elīnas Salmiņas darbā  izmantota batika, filcēšana un izšuvums. Renātes Bartkevičas kompozīcija ir darināta filcēšanas tehnikā. Interesantā autortehnikā ir veidots arī Janas Braškas darbs.

Starptautiskajā konkursā „Skaņu palete” aizvadītajā mācību gadā skolotājas Ivetas Līderes audzēkne Samanta Viktorija Čikste ieguva pirmo, bet Čelsija Nikola Bērtelsone – otro vietu.

Aina Ušča.

Close Menu