BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Bauskas un Biržu jaunieši kopā muzicē un glezno (bauskasdzive.lv, A.Ušča)

Lūkojoties uz Bauskas bērniem un jauniešiem, bija patiess prieks par viņu stāju, muzicēšanas prieku, atbildību. Un, protams, arī par viņu skolotājiem. Mūzikas programmas abās valstīs ir līdzīgas, tāpat arī izvirzītie mērķi. Draudzības koncerts ir kā sava veida laboratorija, kurā pedagogi ne vien salīdzina abu skolu sniegumu, bet arī gūst jaunas idejas.

Biržu pilsētas kultūras centrā Lietuvā 22. janvārī notika Bauskas mūzikas un mākslas skolas (BMMS) un Biržu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu draudzības koncerts. Savukārt kultūras centra izstāžu galerijā no 3. janvāra ir eksponēta abu profesionālas ievirzes izglītības skolu mākslas darbu izstāde.
Klausītāju interese šķita pārsteidzoša, jo bija darbdienas vakars. Koncertu apmeklēja arī Biržu rajona pašvaldības administrācijas pārstāvji un bijušais mērs Valdemārs Vaļķūns. Neformālā sarunā ar BMMS direktori Anitu Velmunsku viņš pauda prieku par abu skolu radošās sadarbības attīstību. Vakara kulminācija bija abu skolu apvienotā pūtēju orķestra atskaņotā Andra Baloža kompozīcija «Riču raču». Katrs sastāvs instrumentu partijas apguva savā skolā, īsi pirms koncerta satiekoties kopīgajā mēģinājumā Biržos.
Koncertā piedalījās BMMS koris (diriģentes Inga Bukša un Ieva Ūdre), pūtēju orķestris (diriģenti Aigars Dziļums un Juris Krūmmalis), kā arī vijoles klases (skolotāja Aiva Avotiņa) un pūšamo instrumentu klases dueti un ansambļi. Tikpat plaša bija arī Biržu mūzikas un mākslas skolas veidotā programma, kurā papildus varēja noklausīties klavieru trio sastāvus. Galvenokārt skanēja latviešu un lietuviešu tautasdziesmu apdares, oriģinālkompozīcijas, kinomūzika, bet pūšamo instrumentu ansambļu repertuārā bija iekļautas arī Frenka Sinatras un citu pasaulē slavenu hitu aranžijas. Programma bija veidota ar labu gaumi un dziļu izpratni. To atzina gan klausītāji, gan Bauskas un Biržu mūzikas pedagogi. Biržu pilsētas atjaunotā kultūras centra zāle ir plaša un gaiša, ar ideāli pārredzamu skatuvi no jebkuras sēdvietas. Zālē ir laba akustika. Mūsu novada mūzikas programmas audzēkņi, koncertējot lielā zālē, gūst vērtīgu skatuves mākslas pieredzi. Pagaidām Bauskā nav līdzvērtīgu koncertu norises vietu.

Close Menu