BAUSKAS MŪZIKAS UN MĀKSLAS SKOLA

Saglabā mieru un izspēlē „bronzu” prestižā konkursā

Skolotājas Inetas Rozentāles audzēknis Enzo (Yang Zhuen)  no Valmieras atgriezies ar svarīgu diplomu kabatā. Valmieras Kultūras centrā 30.janvārī notika Starptautiskais jauno pianistu konkurss. Šo konkursu rīkoja Valmieras Mūzikas skola sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību. Šī konkursa mērķis ir attīstīt jauno pianistu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru, sekmēt interesi par mūziku, kā arī veicināt pieredzes apmaiņu starp pedagogiem. Tas bija veltīts izcilajai pianistei un pedagoģei Jautrītei Putniņai. Viņa bija ne tikai izcila mūziķe, bet arī aktīva sabiedriska darbiniece, disidente, Valmieras Goda pilsone.

Pianistei veltītajā konkursā bija 4 vecuma grupas, kurās tika vērtēti jaunie talanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Katrs pianists izpildīja klasicisma laikmeta izvērstas formas skaņdarbu, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista skaņdarbu un brīvas izvēles skaņdarbu. Enzo skaņdarbu pūrā bija J.S.Baha „Invencija Nr.14 Sib”, V.A.Mocarta „Sonatīne Nr.4” un R.Kalsona „Bērnu ainas V”. 10-11.g.v. konkursa dalībnieku grupā 16 ļoti spēcīgu konkurentu vidū baušķenieks ieguva 3.vietu.

Konkursu vērtēja ļoti prasīga profesionāļu žūrija: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Ventis Zilberts, Klaipēdas Juozas Karosas Mūzikas skolas pedagoģe Vaiva Purlīte, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pasniedzēja Ilze Treija, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas direktors Artūrs Cingujevs, Tartu Heino Elleri Mūzikas vidusskolas un Igaunijas Mūzikas akadēmijas Tartu filiāles pedagoģe Ieva Kostanda.

Pedagoģe I.Rozentāle pēc sava audzēkņa uzstāšanās uzteica Enzo nosvērtību un prasmi saglabāt mieru, kas ļāva parādīt izvēlētajos augstas grūtības pakāpes skaņdarbos lielu virtuozitāti. Jaunajam pianistam prestižajā konkursā justies droši palīdzēja ne tikai skolotājas sniegtā meistarība, bet arī vecāku atbalstošā klātbūtne.  Lai Enzo radošais ceļš turpinās tikpat spoži!

Close Menu